KPO Basisschool De Linde

Dorpsstraat 71 4709 AB Nispen

  • Wij zorgen ervoor dat iedere individuele leerling opbrengstgericht leert dankzij passend en prikkelend onderwijs.
  • We hebben de verschillende onderwijsbehoeften in beeld en handelen daar naar. Wij gaan per leerling voor het maximale resultaat.
  • Wij zijn een Kanjerschool. In samenwerking met ouders en omgeving stellen wij de sociaal emotionele ontwikkeling van leerlingen centraal.
  • Wij creëren een inspirerende leeromgeving, waarbij zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerken centraal straat.

Het team

Toelichting van de school

Uit de onderstaande grafieken is af te lezen dat de gemiddelde leeftijd van het onderwijskundig team van De Linde vrijwel gelijk is aan het landelijk gemiddelde. De hoeveelheid mannen en vrouwen is niet gelijk verdeeld; dit is het geval op veel scholen. Om de verdeling in leeftijdsopbouw en geslacht te optimaliseren, blijven we de komende jaren de voorkeur geven aan de instroom van jongere, mannelijke leerkrachten.

Als team zijn we voortdurend in ontwikkeling. We leren een leven lang; net als voor de kinderen waarvoor we ons inzetten! Dat doen we door teamscholing, collegiale consultatie, het bijhouden van vakliteratuur en scholing in persoonlijke interesses en competenties. De directie, intern begeleider en conciërge zijn ondersteunend. Zij zorgen ervoor dat leerkrachten hun aandacht kunnen richten op het uitoefenen van hun vak en het geven van goed onderwijs.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Voor vervangingen maken wij gebruik van vervangingsbureau Leswerk.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij werken met zogenoemde jaargroepen. Dat wil zeggen dat kinderen van gelijke leeftijd in één klas zitten. Maar vanwege het leerlingenaantal en het daaraan toegekende aantal leerkrachten hebben we combinatiegroepen. Dit zijn groepen waar twee verschillende jaargroepen bij elkaar in één klaslokaal zitten. Elk jaar wordt bekeken welke groepen er samengevoegd moeten worden tot zo’n combinatiegroep. Daarbij spelen, naast het aantal kinderen en de leeftijd, ook onderwijskundige argumenten een rol.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Terug naar boven