Christelijke basisschool Prinses Marijke

Noetselerbergweg 23 7441 BH Nijverdal

  • Uitwaaien bij windkracht 8 en springtij. Al jaren bezoeken we de eilanden tijdens het schoolkamp voor groep 7 en 8.
  • Ons schoolplein heeft een groen karakter. Kinderen mogen spelen, onderzoeken en ontdekken in het groen. Kennismaken met de natuur.
  • W&T onderwijs in onze LEGO Studio. Een leerlijn voor groep 1 - 8. Leerlingen ontdekken, leren, creëren, programmeren in dit unieke lokaal.

In het kort

Toelichting van de school

Beste bezoeker van het SchoolVenster van de Prinses Marijkeschool,

Wij heten u van harte welkom om via het SchoolVenster een kijkje te nemen in onze school. Het feit dat u onze school bij "Mijn Vensters" heeft gevonden is in onze ogen een teken dat u geïnteresseerd bent in de Prinses Marijkeschool. Wij vinden het erg belangrijk om onze ouders en verzorgers goed te informeren over waar onze school voor staat. Dat doen we via ouderavonden, 15 minuten gesprekken, onze schoolgids, de maandelijkse nieuwsbrief en via Parro. Dit SchoolVenster voegt in onze ogen waardevolle informatie toe. We houden van transparantie en daar zorgt deze site voor. We willen daar waar dat nodig is ook graag ons verhaal aan deze informatie toevoegen. Daarom nodigen wij u van harte uit om als u op zoek bent naar een school voor uw kind(eren) een afspraak te maken voor een rondleiding door onze school. Een bezoek aan school geeft u een goede indruk. Ons motto is "Oog voor elkaar". We zien naar elkaar om want een goede school legt een mooie basis voor de toekomst. Bel voor een afspraak met Marieke Naberman (directeur) met 0548-615312. U bent van harte welkom.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Oog voor elkaar
  • De school in het groen
  • Lego Education Leerlijn
  • Bibliotheek op school

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op de Prinses Marijkeschool zitten momenteel 263 leerlingen. Dit aantal wordt momenteel verdeeld over 10 groepen. Vanaf januari 2024 zal er een vierde kleutergroep starten. Vanaf dat moment worden de leerlingen verdeeld over 11 groepen.

Veel (nieuwe) gezinnen weten onze school te vinden. Dit zijn niet alleen gezinnen die woonachtig zijn in de wijk 'Noetsele', maar ook uit andere delen van Nijverdal komen er gezinnen naar de Prinses Marijkeschool.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
255
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Op onze school hanteren wij de onderstaande schooltijden:

Maandag      8:30 - 12:00 uur en 12:30 - 14:30 uur

Dinsdag        8:30 - 12:00 uur en 12:30 - 14:30 uur

Woensdag    8:30 - 12:30 uur

Donderdag   8:30 - 12:00 uur en 12:30 - 14:30 uur

Vrijdag         8:30 - 12:00 uur en 12:30 - 14:30 uur

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

 

Terug naar boven