IKC De Wieken

Floraweg 69 6542 KB Nijmegen

Schoolfoto van IKC De Wieken

Het team

Toelichting van de school

Het team van IKC de Wieken bestaat uit ongeveer 24 personeelsleden. Het grootste gedeelte bestaat natuurlijk uit leerkrachten. Daarnaast werken bij ons ook onderwijsassistenten, een kwaliteitscoördinator, een conciërge en een administratief medewerker. We hebben een vakleerkracht bewegingsonderwijs voor de groepen 3 t/m 8. Ook werken we samen met vakdocenten van de Lindenberg, zij verzorgen voor groep 1 t/m 8 drama- muziek- of danslessen.

Monitoring en aansturing van de school komt vanuit het schoolmanagementteam (SMT), bestaande uit de directeur, onderbouwcoördinator (groep 1 t/m 3), bovenbouwcoördinator (groep 4 t/m 8) en een kwaliteitscoördinator. De directeur heeft de eindverantwoordelijkheid. Daarnaast werken we ook met een kernteam voor de aansturing op ontwikkelingen binnen het het hele IKC. Het kernteam bestaat uit de directeur van de school, clustermanager van KION, een leerkracht en een pedagogisch medewerker. 

Gedurende het schooljaar zijn er regelmatig stagiaires bij ons op school aanwezig. Zij komen van verschillende opleidingen, bijvoorbeeld van de PABO, ALO, ROC of PWPO. Verder werken wij intensief samen met de pedagogisch medewerkers van KION en de medewerkers van Kinderwerk.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

IKC de Wieken is één van de 14 scholen van de Stichting Sint Josephscholen. Het bestuur heeft een eigen team van invalpoolers. Zij hebben een vaste aanstelling en een contract. Zij zijn in dienst van het bestuur en worden in geval van verlof of verzuim ingeroosterd als invalleerkracht. Daarnaast werken wij samen met een organisatie die onze invalpool beheert (IPPON-personeelsdiensten). Indien onze eigen invalpoolers zijn ingezet hebben we een flexibele schil van invalleerkrachten die een groep overnemen indien dat nodig is.

Procedure

Bij afwezigheid van een leerkracht (bv. door ziekte of verlof) dient de directie een verzoek in voor een vervanger. Meestal wordt een vaste invaller van ons bestuur aan dit verzoek gekoppeld. Soms is er helaas geen vervanger beschikbaar. Dit is vervelend, want de continuïteit van het onderwijs heeft voor iedereen, kinderen, ouders èn school, hoogste prioriteit. Indien er vervanging nodig is, wordt het volgende protocol gehanteerd:

Stap 1 Externe oplossing (via IPPON)

Er is een vervanger beschikbaar vanuit de vervangerspool.

Stap 2 Interne oplossing

a. Een parttime leerkracht komt extra werken.

b. Stagiaires/onderwijsassistenten geven, onder verantwoordelijkheid van de directie, les.

c. Kinderen worden verdeeld over andere groepen. Dit doen we alleen als de afwezigheidsmelding ‘s morgens vroeg pas bekend is. Ouders/ verzorgers die hun kind komen brengen, vragen we om thuis opvang te verzorgen.

Stap 3 Geen oplossing De leerlingen blijven thuis.

Dit doen we alleen als we dit de dag van te voren kenbaar kunnen maken. U ontvangt dan van ons een bericht. Een groep blijft in principe niet langer dan één dag achter elkaar thuis. Mocht een leerkracht meerdere dagen niet vervangen kunnen worden, dan neemt een collega de groep over, zijn of haar klas blijft dan een dag thuis. Vooral stap 2c en 3 doen een groot beroep op u als ouder/verzorger. Dit is heel vervelend en dat betreuren wij.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij bieden ondersteuning in alle groepen aan alle leerlingen. Groepsoverstijgende ondersteuning stemmen wij met de ouders af binnen de grenzen van onze mogelijkheden.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven