School voor Speciaal Basisonderwijs Koningin Emma

Scherpencamp 42 3861 LT Nijkerk

Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs Koningin Emma

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het vervangingsprobleem bestaat op alle scholen van Educare. 

We hebben daarom een aantal gezamenlijke regels afgesproken hoe we hebben te handelen in geval van ziekte. 

1.   Allereerst heeft elke school een lijst met medewerkers die bereid en in staat zijn, om ingeval van ziekte een collega te vervangen. Deze lijst is echter zeer beperkt, want de werkdruk is hoog op de scholen.

2.   De scholen blijven moeite doen om geschikte invallers te vinden.

3.   Als de ziekte zich voordoet gedurende de schooldag, wordt er personeel ingezet dat geen lesgevende taken heeft. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een onderwijsassistent, of een intern begeleider. Ook kunnen de leerlingen over de andere groepen worden verdeeld.

4.   Als duidelijk is dat een leerkracht de volgende dag ziek is, heeft de klas die dag geen school. Ouders worden hierover schriftelijk of telefonisch geïnformeerd. Bij uitzonderling kan de school zorgen voor opvang in een andere groep. Deze mogelijkheid is echter beperkt. Leerkrachten worden namelijk extra belast en opvang van extra leerlingen gaat ten koste van de kwaliteit van het onderwijs. Bovendien heeft de school een onderwijsgevende taak en is de school niet bedoeld vooropvang alleen.

5.   Indien de ziekte en afwezigheid van de leerkracht langer duurt, wordt “de pijn verdeeld”. Een andere leerkracht neemt de groep over en zijn of haar eigen groep heeft die dag vrij. De ouders worden hierover tijdig geïnformeerd. Ziekteverzuim is slecht voor de kwaliteit van het onderwijs en geeft ouders soms opvang problemen. We zoeken daarom voortdurend naar alternatieven.

Voorlopig is het probleem echter nog niet opgelost.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij werken samen met Nijkerk sportief en gezond. Zij organiseren Nijkerk breed allerlei activiteiten en hebben ook vakdocenten voor gymnastiek beschikbaar.

Van deze groep geeft 1 docent les op onze school. Elke groep krijgt 1 x les van de vakdocent.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Koningin Emmaschool biedt onderwijs aan alle kinderen die op het gebied van de cognitieve- en/ of sociaal-emotionele ontwikkeling extra zorg en onderwijs nodig hebben. Om deze zorg te kunnen realiseren heeft onze school kleinere groepen met gespecialiseerde leerkrachten en wordt het onderwijs afgestemd op basis van de specifieke onderwijsbehoeften van de leerlingen. Zie ondersteuningsprofiel.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven