Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>basisscholen met een vergelijkbare schoolweging.</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635142" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Het streefniveau is een hoger niveau dan het fundamenteel niveau. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen eind groep acht het streefniveau bereiken. Op basis van de leerlingpopulatie op school wordt door de inspectie voor elke basisschool in Nederland apart bepaald hoeveel procent van de leerlingen het streefniveau moet halen. Dat percentage is de signaleringswaarde voor het streefniveau van de school.
De tussenresultaten worden 2x per jaar gemeten met het systeem Kind In Beeld. Beide KC'ers bespreken de resultaten 4x per jaar met de leerkrachten. Leerkrachten maken elk half jaar nieuwe groepsplannen n.a.v. deze data (trendanalyses). Op de maandelijkse leerlingbesprekingen staan de resultaten van de leerlingen centraal en worden met het hele team besproken.
In groep 7 krijgen de leerlingen een voorlopig advies van de leerkracht en KC'er.
In groep 8 krijgen de kinderen V.O.-advies van de leerkracht en de KC'er. Na het maken van de Doorstroomtoets kan deze i.o.m. de ouders aangepast worden. Bij deze gesprekken zijn het kind en de ouders aanwezig.
In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
De visie is die van de Kanjerscholen: Je moet iedereen kunnen VERTROUWEN en iedereen willen HELPEN en door iedereen GEHOLPEN willen worden.
De school scoort al vele jaren (zeker 24 jaar) een voldoende en op sommige onderdelen goed bij de inspectie. De laatste jaren werken we met interne audits en ook daarop scoren we voldoende tot goed. Daar zijn we als team heel blij mee omdat dit iets zegt over ons vakmanschap, inzet, tijd en energie.