Basisschool de Verbinding

Petersburg 56 1393 PT Nigtevecht

  • Leren door te doen en door lessen te laten verzorgen door mensen uit het werkveld.
Hier krijgen we verkeersles van ANWB streetwise
  • De groene omgeving van onze school en de inrichting van het schoolplein lenen zich er uitstekend voor om buiten te leren.
  • Elk jaar nemen de kinderen van groep 8 afscheid met een musicalavond. Alle kinderen van de school treden dan op.
  • Jaarlijks geven we een fullcolour kalender uit waarin alle activiteiten van het komende schooljaar te vinden zijn.

Het team

Toelichting van de school

Op de Verbinding werkt een stabiel en enthousiast team dat beschikt over veel ervaring. De mooie mix van jonge en ervaren leerkrachten zorgt voor een fijne omgeving waar we met en van elkaar kunnen leren.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op de Flambouw werken we met vier groepen. De groepen bestaan uit ongeveer 20 leerlingen. In de onderbouw zien we een duidelijk groei.

Wekelijks krijgt elke groep 2 gymlessen.  Deze lessen worden gegeven door een vakdocent, naast de gymlessen geven gastdocenten ook dans, judo en bokslessen.

In groep 5/6 zijn we gestart met het leerorkest. Dat betekent dat alle kinderen in groep 5 en 6 een instrument naar keuze kiezen om te leren bespelen. Voor deze lessen komen wekelijks conservatorium docenten naar de Flambouw. 

Na schooltijd bieden wij i.s.m. Kidswereld naschoolse activiteiten aan op het gebied van sport. Kinderen kunnen zich via de website hiervoor opgeven. Voorafgaand aan de activiteiten ontvangen alle kinderen een boekje met daarin de activiteiten die de betreffende periode worden aangeboden.

Begin 2017 zijn we gestart met wetenschap en techniek lessen op de Flambouw. Techniek is in  het basisonderwijs onmisbaar voor de toekomst van onze kinderen. De vraag naar technici neemt toe en het wordt steeds duidelijker dat goed techniekonderwijs sterk bijdraagt aan talentontwikkeling. Het maakt kinderen nieuwsgierig en creatief, leert ze samen te werken, te communiceren, kritisch te zijn en logisch te denken. Het ontwikkelt spelenderwijs precies die vaardigheden waar deze tijd van razendsnelle technologische ontwikkelingen om vraagt. Daarom geven wij aan kinderen vanaf 4 jaar les in techniek.

We geven nu 5 jaar Engels vanaf groep 1, we zijn hierin dus al behoorlijk ervaren en zien dat het effect heeft.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Ondersteuning van de leerlingen

Samenvatting ondersteuningsprofiel

Onze school geeft dagelijks onderwijs aan 4-12 jarigen.

Aan kinderen met extra ondersteuningsbehoefte, zoals kinderen met een, ontwikkelingsachterstand, laag IQ, dyslexie, enkelvoudige gedragsproblemen, diabetes, spraak/taalproblemen of ..... geven wij onderwijs op maat. Soms is het nodig daarvoor een eigen ondersteuningsbudget aan te vragen.

Wij zijn altijd bereid met ouders in gesprek te gaan om te kijken of wij hun kind dat onderwijs kunnen bieden, dat hij of zij nodig heeft.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven