Basisschool de Verbinding

Petersburg 56 1393 PT Nigtevecht

  • Jaarlijks geven we een fullcolour kalender uit waarin alle activiteiten van het komende schooljaar te vinden zijn.
  • Veel bewegen tijdens de les en buitenspelen vinden wij belangrijk. Sinds kort hebben we zelfs een pannakooi op ons mooie schoolplein!
  • Op onze school krijgen alle leerlingen wetenschap- en techniekles. Deze lessen worden deels verzorgd door onze techniekleerkracht.
  • Onze school beschikt over een grote hoeveelheid Duplo en Lego, waar dagelijks mee kan worden gespeeld en geleerd.
  • De groene omgeving van onze school en de inrichting van het schoolplein lenen zich er uitstekend voor om buiten te leren.

Het team

Toelichting van de school

Op de Verbinding werkt een stabiel en enthousiast team dat beschikt over veel ervaring. De mooie mix van jonge en ervaren leerkrachten zorgt voor een fijne omgeving waar we met en van elkaar kunnen leren.

Lotte Horstman is onze gymdocent en tevens buurtsportcoach

Anouk Bon is naast leerkracht middenbouw ook wetenschap en techniek leerkracht voor 1 dag in de twee weken

Daarnaast komen er wekelijks 4 muziekdocenten naar de Verbinding, alle kinderen van groep 5/6 krijgen 1 uur in de week instrumentles.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Indien mogelijk wordt bij verlof een leerkracht uit het eigen team ingezet. Ook beschikken we over een invalpool met leerkrachten, als er iemand beschikbaar is maken we daar gebruik van. In deze tijd van krapte komt het echter steeds vaker voor dat de pool leeg is. Het kan daarom voorkomen dat een klas opgedeeld of naar huis gestuurd wordt. Echter proberen wij dit zo veel mogelijk te voorkomen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op de Flambouw werken we met vier groepen. De groepen bestaan uit ongeveer 20 leerlingen. In de onderbouw zien we een duidelijk groei.

Wekelijks krijgt elke groep 2 gymlessen.  Deze lessen worden gegeven door een vakdocent, naast de gymlessen geven gastdocenten ook dans, judo en bokslessen.

In groep 5/6 zijn we gestart met het leerorkest. Dat betekent dat alle kinderen in groep 5 en 6 een instrument naar keuze kiezen om te leren bespelen. Voor deze lessen komen wekelijks conservatorium docenten naar de Flambouw. 

Na schooltijd bieden wij i.s.m. Kidswereld naschoolse activiteiten aan op het gebied van sport. Kinderen kunnen zich via de website hiervoor opgeven. Voorafgaand aan de activiteiten ontvangen alle kinderen een boekje met daarin de activiteiten die de betreffende periode worden aangeboden.

Begin 2017 zijn we gestart met wetenschap en techniek lessen op de Flambouw. Techniek is in  het basisonderwijs onmisbaar voor de toekomst van onze kinderen. De vraag naar technici neemt toe en het wordt steeds duidelijker dat goed techniekonderwijs sterk bijdraagt aan talentontwikkeling. Het maakt kinderen nieuwsgierig en creatief, leert ze samen te werken, te communiceren, kritisch te zijn en logisch te denken. Het ontwikkelt spelenderwijs precies die vaardigheden waar deze tijd van razendsnelle technologische ontwikkelingen om vraagt. Daarom geven wij aan kinderen vanaf 4 jaar les in techniek.

We geven nu 5 jaar Engels vanaf groep 1, we zijn hierin dus al behoorlijk ervaren en zien dat het effect heeft.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school geeft dagelijks onderwijs aan 4-12 jarigen.

Aan kinderen met extra ondersteuningsbehoefte, zoals kinderen met een, ontwikkelingsachterstand, laag IQ, dyslexie, enkelvoudige gedragsproblemen, diabetes, spraak/taalproblemen of ..... geven wij onderwijs op maat. Soms is het nodig daarvoor een eigen ondersteuningsbudget aan te vragen.

Wij zijn altijd bereid met ouders in gesprek te gaan om te kijken of wij hun kind dat onderwijs kunnen bieden, dat hij of zij nodig heeft.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

We werken nauw samen met de peuterspeelzaal en de kinderopvang in ons gebouw. Kinderen die vanuit de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf naar onze school komen kunnen van tevoren met de leidsters al een kijkje komen nemen, zo wordt de overgang naar de basisschool gemakkelijker. Daarnaast hebben we, na toestemming van de ouders, contact over de ontwikkeling van het kind.

Terug naar boven