CBS De Loofboom

Schoolstraat 32 2912 CR Nieuwerkerk aan den IJssel

Schoolfoto van CBS De Loofboom

In het kort

Toelichting van de school

CBS De Loofboom is een school voor protestants christelijk basisonderwijs, gelegen aan de Schoolstraat, aan de rand van het ‘Oude Dorp’ van Nieuwerkerk aan den IJssel. De Schoolstraat is een rustige straat met eenrichtingsverkeer. Het huidige schoolgebouw dateert van 1978 en heeft 8 klaslokalen en een speellokaal. Onze school is onderdeel van de vereniging Protestants Christelijk Primair Onderwijs Nieuwerkerk aan den IJssel.

Dit SchoolVenster biedt u inzicht in de resultaten van (school). De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school. Waar nodig geeft de school een toelichting bij de cijfers en feiten.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • protestants christelijk & open
  • betrokken op elk kind
  • ruimte om te groeien
  • eigenaarschap van de leerling
  • leren leren & leren leven

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De meeste kinderen van de school zijn afkomstig uit de wijk Dorrestein, uit het ‘Oude Dorp’, de wijk Parkzoom, de buitengebieden van Nieuwerkerk, Rotterdam-Zevenkamp, Rotterdam-Nesselande en een aantal uit omringende gemeenten. 

Op 1 oktober 2022 telde de school 121 leerlingen en op 1 februari 2023 waren er 126 leerlingen. Op 1 februari 2024 worden er 128 leerlingen verwacht.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
125
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Er is op school gelegenheid tot overblijven. Dat gebeurt onder leiding van overblijfmoeders in verschillende groepen. Voor het overblijven, kunnen de kinderen een strippenkaart kopen. Klik hier voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven