Elimschool

Van Beethovenlaan 31 2912 VK Nieuwerkerk aan den IJssel

  • Schoolfoto van Elimschool
  • Schoolfoto van Elimschool
  • Schoolfoto van Elimschool
  • Schoolfoto van Elimschool
  • Schoolfoto van Elimschool

Het team

Toelichting van de school

Ons team bestaan uit 22 professionele medewerkers; 14 leerkrachten, 2 leerkrachtondersteuners, 2 onderwijsassistenten, 2 Intern Begeleiders en administratieve ondersteuning. 

De zorgstructuur wordt gecoördineerd door de Intern Begeleiders en is proactief ingericht, hierbij vinden we communicatie met het kind belangrijk.

Voor bewegingsonderwijs zijn er opgeleide vakleerkrachten, hierdoor bieden we een doorgaande leerlijn.

Het muziekonderwijs wordt gegeven door een vakleerkracht. Dit aanbod zorgt naast plezier en ontspanning, voor muzikale talentontwikkeling aan alle leerlingen. 

Het nieuwkomersonderwijs wordt verzorgd door de leerkracht met NT2 specialisatie een leerkracht vanuit de Oekraïne. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij een verlof aanvraag zoeken we graag eerst intern in ons team, deze medewerkers kennen onze leerlingen. Dit kan een duo leerkracht, een leerkracht ondersteuner of een onderwijsassistent zijn. Wanneer dit niet lukt, benaderen we de vervangingspool of we zoeken naar externe andere mogelijkheden.  

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Voor de kinderen die een A scoren op hun CITO – toetsen voor Begrijpend lezen en Rekenen – Wiskunde, worden vanaf groep 5 in de Plusklas geplaatst. Deze kinderen hebben meer uitdaging nodig dan het aanbod dat hen vanuit de methoden wordt aangeboden.De school heeft voor deze groep een Beleidsplan “Meer – en hoogbegaafdheid” ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In ons onderwijs kijken we naar de onderwijsbehoeften van de leerling. Wat is er nodig voor deze leerling, bij deze leerkracht op deze school?

Een leerling die behoefte heeft aan extra ondersteuning krijgt dit door meer instructie- en leertijd. Ons didactisch handelen is erop gericht dat alle leerlingen op hun eigen niveau gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen en te leren. Een leerling die behoefte heeft aan extra uitdaging krijgt dit door extra plusopdrachten uit o.a. de Pittige Plustorens.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven