Lucas Galecop

Aert de Gelderhage 1 3437 KB Nieuwegein

  • Leren, plezier en groei op Lucas Galecop!
  • We zijn een Vreedzame School, wat betekent dat we oog en oor hebben voor elkaar
  • Achter de school hebben wij een moestuin waar kinderen kunnen zien hoe bijvoorbeeld courgettes groeien
  • Schoolfoto van Lucas Galecop

Het team

Toelichting van de school

We hebben op basisschool Lucas Galecop een stevig, gezellig en professioneel team. Er is weinig verloop onder de teamleden en weten tot nu toe goed personeel aan te trekken als er vacatures ontstaan. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Lesuitval is zeer ongewenst. We stellen vast dat het de laatste jaren, ondanks het gebrek aan invallers, toch is in bijna alle gevallen gelukt is om als team tot een oplossing te komen. We kunnen dit echter niet garanderen voor de toekomst.

Wanneer het niet is gelukt om vervanging te regelen, dan gelden de volgende uitgangspunten:

* het werk van MT, IB en Remedial Teaching wordt zoveel mogelijk gecontinueerd;

* er wordt op parttimers een beroep gedaan meer te werken;

* 4e jaar studenten, klassenassistenten worden ingezet leerlingen worden verdeeld over de groepen

Als bovenstaande oplossingen niet voorhanden zijn, zal u gevraagd worden uw kind thuis te houden. Vrijgeven is pas aan de orde nadat de ouder(s)/verzorger(s) hiervan telefonisch of schriftelijk op de hoogte zijn gesteld. Indien er thuis of elders geen opvang mogelijk is, biedt de school ruimte voor opvang.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij werken met leerstofjaarklassen 1-2 t/m 8 in de eigen lokalen. Een deel van de tijd werken kinderen op de leerpleinen.


Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In groep 1 & 2 wordt thematisch onderwijs geboden. Dit betekent dat gedurende een periode een thema centraal staat.Binnen het thema worden de kerndoelen voor rekenen, taal, motoriek, creativiteit aangeboden. Daarnaast bieden wij gedurende de week het aanleerspel, Vreedzame School en wordt Engels door middel van liedjes aangeboden.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Van groep 1 t/m 8 werken we volgens vaste dagritme structuren. Er zijn vaste afspraken binnen ons team over de hoeveelheid lestijd rondom de vakken. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Passend onderwijs betekent op Lucas Galecop dat we ons bij iedere (zorg)leerling de vraag stellen of de school  (binnen afzienbare tijd) kan voorzien in de ontwikkelings-  en  ondersteuningsbehoefte  van deze leerling. Bij zij-instromers beoordelen we in overleg met de huidige school en ouders of we kunnen voldoen aan de behoefte van de leerling, maar ook of we kunnen blijven voldoen aan de behoeften van de andere leerlingen in de groep. Pas daarna nemen we een besluit. 

Als dat niet het geval is, is de school  verantwoordelijk voor het bieden van een  plek op een andere reguliere school in de regio of in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Er zal dan overlegd worden met het Samenwerkingsverband van ProfiPendi. http://profipendi.nl/ of het OPDC van de Stichting Trinamiek. http://www.sbodewenteltrap.nl

We zijn een rolstoeltoegankelijke school.


Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

In ons schoolplan 2023-2027 hebben wij vastgelegd dat wij nog duidelijker aan ouders willen toelichten welke stappen we samen zetten. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven