Beatrixschool, locatie Wijkersloot

Bendienlaan 27 3431 RA Nieuwegein

  • De minister van onderwijs krijgt uitleg over het Lokaal van de Toekomst in de Beatrixschool.
  • Op het podium worden regelmatig presentaties gegeven door groepen kinderen. Ook rond de thema's en feesten maken we van het podium gebruik.
  • Jaarlijks is er in het park tussen de beide locaties in een vossenjacht, voor beide locaties!
  • Toekomstgericht samenwerken in het LvdT. De Beatrixschool is de eerste basisschool in Nederland die met de Nureva Wall werkt.

Het team

Toelichting van de school

De gegevens die hier getoond worden m.b.t. het personeel gaan over het totale personele bestand van de Koningin Beatrixschool.

Het grootste gedeelte van het personeel is ingezet op het primaire proces, het lesgeven en het werken met de kinderen in de klas.

Doordat de school gehuisvest is op twee locaties, is er iets meer personele inzet op het management nodig, waardoor op beide locaties de directie vertegenwoordigd kan zijn. Er is een directeur die gemiddeld 2,5 dagen per week op elke locatie aanwezig is. Daarnaast is er een adjunct directeur  die ook lesgevende taken heeft. Zij is ook regelmatig op beide locaties aanwezig. 

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij maken bij verlof in eerste instantie gebruik van ons eigen personeel: collega's die op dagen dat ze niet werken terugkomen om in te vallen. Dat geeft de meeste stabiliteit en rust. Lukt die inzet niet, dan maken we gebruik van de vervangingspool waarbij onze stichting (Fluenta) is aangesloten. 

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Bij de groepsindeling werken we toe naar een zo flexibel mogelijk systeem, waarbij we niet allee denken in leeftijdsgroepen, maar juist in groepen waar kinderen qua ontwikkeling passen. Vanuit de eigen sociale groep van het kind, kan het instructies in hogere of lagere groepen volgen, al naar gelang de instructiebehoefte. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De onderwijstijd is niet in vaste tijden aan te geven, omdat we deze aanpassen naar onderwijs behoefte. 

De onderwijstijd kan dus voor (groepen of individuele) kinderen afwijken van wat andere (groepen of individuele) kinderen aangeboden krijgen. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school is een reguliere school die een breed zorgprofiel heeft: we kunnen in veel verschillende onderwijsbehoeften voorzien, zeker als we daarin met ouders en eventuele andere betrokkenen op een constructieve manier blijven zoeken naar wat het beste is voor de betreffende leerling. Onze ervaring is dat het door die goede samenwerking bijna altijd lukt een manier te vinden om kinderen te bieden wat ze nodig hebben. Daar waar we zien dat het ons niet lukt, hebben we meer dan voldoende contacten om met ouders te zoeken naar een (tijdelijk) goed alternatief op een niet reguliere basisschool. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De komende periode werken we aan een bibliotheek op school. Aandacht voor woordenschat en leesonderwijs wordt intensiever. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Locatie Wijkersloot van de Koningin Beatrixschool heeft een inpandige Peuterspeelzaal: De Kikker van KNM-Kind&Co. Hiermee werken we samen in het VVE-project. Er is regelmatig overleg over het beleid tussen onze onderbouwleerkrachten en de leidsters van PSZ De Kikker. Ook is er een warme overdracht van kinderen die van de PSZ naar de basisschool komen.

Terug naar boven