Alberoschool CBS De Regenboog

Hertenweg 4 4455 TL Nieuwdorp

  • Schoolfoto van Alberoschool CBS De Regenboog
  • Schoolfoto van Alberoschool CBS De Regenboog
  • Schoolfoto van Alberoschool CBS De Regenboog
  • Schoolfoto van Alberoschool CBS De Regenboog
  • Schoolfoto van Alberoschool CBS De Regenboog

Het team

Toelichting van de school

Het team bestaat vooral uit vrouwen. Alle leeftijdsgroepen zijn in ons team vertegenwoordigd. Een ruim percentage heeft de functie 'excellent leerkracht'. Binnen ons team is ruimte voor leren en ontwikkelen. Onze school is daarom ook een praktijkleerplaats voor studenten van diverse opleidingen.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het lerarentekort speelt een rol bij het regelen van vervanging. Invallers zijn er nagenoeg niet. De eerste twee dagen van kortdurend (ziekte)verzuim worden intern op school opgelost. Hierbij kunnen ook onderwijsassistenten worden ingezet om een groep op te vangen en kan een groep korttijdelijk worden opgesplitst en verdeeld over de andere groepen. Als voor meerdere dagen geen vervanging beschikbaar is, kan worden besloten dat de kinderen niet op school opvangbaar zijn. Het college van bestuur heeft hierin een beslissende rol.

Onze aanpak is vastgelegd in vervangingsbeleid en een noodplan.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op onze school werken we in 4 stamgroepen (groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6 en groep 6/7/8). Een gedeelte van de dag, 10.30-12.00 en 12.30-14.00, vormen we leergroepen waarbij de stamgroepen uiteen gaan in leergroepen.

In ons team is een leraarondersteuner en een onderwijsassistent aanwezig. Daarnaast zijn we een leerwerkplek voor stagiairs voor opleidingen als PABO en Scalda.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen
  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op onze school wordt in alle klassen zorg en ondersteuning geboden, waar dit nodig is. In eerste instantie gebeurt dit door de groepspleerkracht. Wanneer de groepsleerkracht aangeeft handelingsverlegen te zijn, wordt de hulp ingeroepen van de Intern Begeleider. Zij gaat, samen met het kind (en in het verlengde daarvan de ouders) en de leerkracht onderzoeken op welke manier het beste tegemoetgekomen kan worden aan de leerbehoefte van het kind.

Wanneer deze hulp niet toereikend is, wordt er contact gelegd met de schoolbegeleidingsdienst (RPCZ) of met het Ondersteuningsteam binnen de gemeente Borsele.

Ook is er de mogelijkheid om begeleiding binnen de school te krijgen via een arrangement.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Jaarlijks kiezen collega's uit het cursusaanbod voor gerichte bij- en nascholing gericht op de behoeften van kinderen die zij in de klas hebben

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Wij werken met een peuterkleutergroep. Hierbij komt een groep 3-jarige peuters een aantal dagdelen, samen met de pedagogisch medewerker, meedraaien in groep 1. Hierdoor verloopt de overgang van kinderopvang naar school bijna als vanzelf, wordt 3-jarigen die aan uitdaging toe zijn die kans geboden en kunnen jonge kleuters nog even 'peuteren' als hun ontwikkeling daar om vraagt.

Terug naar boven