Overal waar gewerkt wordt gaat wel eens wat mis of loopt het niet zoals bedoeld of gepland. Dat is op onze school niet anders. Wij vinden het belangrijk dat een klacht op de juiste manier wordt behandeld. We hopen uw klacht binnen de school op te lossen. Bespreekt u daarom uw klacht eerst met de leerkracht of andere medewerker waar de klacht ontstaan is.
Als u er samen niet uitkomt, dan kunt u contact opnemen met onze interne contactpersoon. Deze persoon is aanspreekpunt voor leerlingen, ouders en personeel bij klachten. De interne contactpersoon kunt u begeleiden en helpen om de bekijken wat de beste is weg voor uw klacht. Hij/zij gaat zorgvuldig met kwesties om en kunt u in contact brengen met de functionaris in de schoolorganisatie, de extern vertrouwenspersoon, het bestuur of een klachtencommissie.
Onze interne contactpersonen zijn: Mevrouw Nelleke Kapitein [email protected] en Mevrouw Leonne van der Meer [email protected] De klachtenregeling is te vinden op: www.jl.nu/ouders.
Iedere medewerker binnen de schoolorganisatie heeft de wettelijke plicht om bij een vermoeden van een zedenmisdrijf, zoals ontucht, aanranding en verkrachting met een minderjarige leerling, te melden aan het bevoegd gezag. Het bevoegd gezag heeft hierover overlegplicht met de vertrouwensinspecteur en is vervolgens aangifteplichtig bij politie/justitie.
Als u vindt dat uw klacht niet afdoende behandeld is, kunt u contact opnemen met de extern vertrouwenspersoon om u te begeleiden bij de procedure. U kunt de klacht indienen bij het bestuur van Stichting Jong Leren of bij een klachtencommissie.
De extern vertrouwenspersoon van Jong Leren is: Bernadette Hes-Boots (in-B-tween advies) mail: [email protected] tel: 06-2553 8458
De klachtencommissie waarbij Jong Leren is aangesloten is de Landelijke Geschillencommissie, te bereiken via: Stichting Onderwijsgeschillen, postbus 85191, 3508 AD Utrecht, (030) 280 9590, [email protected], www.onderwijsgeschillen.nl.
Schoolleiding, contactpersonen en vertrouwenspersonen zullen een klacht van ouders/leerlingen zorgvuldig behandelen. Bij klachten waarbij mogelijk sprake is van seksuele intimidatie, is de school verplicht tot het doen van aangifte bij de officier van justitie, omdat mogelijk de veiligheid van meerdere kinderen in het geding is.
Voor een onafhankelijk advies in geval van pesten en ongewenste intimiteiten, kunt u ook contact opnemen met de vertrouwensinspecteur. Centraal Meldpunt vertrouwensinspectie. Telefoon: 0900–1113111.