Basisschool Sint Jozef

Cuwaertstraat 2 4568 BH Nieuw Namen

  • Schoolfoto van Basisschool Sint Jozef
  • Schoolfoto van Basisschool Sint Jozef
  • Schoolfoto van Basisschool Sint Jozef
  • Schoolfoto van Basisschool Sint Jozef

In het kort

Toelichting van de school

Sint Jozef is een kleine brede school en onderdeel van de Tandem. Dat betekent dat wij samenwerken met de basisscholen Ter Doest in Graauw en Sint-Bernardus in Clinge. Op deze manier kunnen wij met onze kleine school, met veel oog voor het individuele kind, ook de voordelen van een grote school aanbieden. Ieder kind is anders en heeft zijn eigen capaciteiten. Daar proberen wij als school zoveel mogelijk bij aan te sluiten. De hele Tandem werkt vanuit de waarden: vrijheid, plezier en vertrouwen. Meer informatie over onze school kunt u op onze website vinden. Voor meer informatie over deze school kunt terecht op onze website.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Plezier
  • Vrijheid
  • Vertrouwen
  • Samen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Sint Jozef staat in het grensdorp Nieuw Namen en wordt omgeven door zeekleipolders.

Sint Jozef staat in een regio die door de overheid "een krimpregio" genoemd wordt. Het aantal geboortes is laag en het aantal kinderen daalt de komende jaren. De maatschappelijke ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat Sint Jozef in een Tandem de samenwerking is aangegaan met de scholen in Clinge en Graauw.

Onderdeel zijn van een Tandem betekent dat wij als drie scholen intensief samenwerken als één team op basis van een gedeelde visie en met behoud van eigenheid van de scholen. Het werken in leerteams, gepersonaliseerd leren en een gedeeld gevoel van verantwoordelijkheid staan hoog in het vaandel.

De leerlingpopulatie kenmerkt zich als "gemiddeld". Zowel kinderen uit tweeverdienersgezinnen waarvan ouders hoogopgeleid zijn, als kinderen waarvan ouders gemiddeld of laagopgeleid zijn, bezoeken de school. Door deze diversiteit in opleidingsniveau wordt de leerlingpopulatie als heterogene populatie omschreven.

Wilt u bij ons komen kijken, dan bent u uiteraard van harte welkom.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
36
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven