Lambertusschool Netersel

Beemke 2 5534 AH Netersel

  • Schoolfoto van Lambertusschool Netersel
  • Schoolfoto van Lambertusschool Netersel
  • Schoolfoto van Lambertusschool Netersel

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Onderwijsstichting KempenKind is aangesloten bij de Invalpool. In principe worden de vervangingen van daaruit georganiseerd. Het kan echter voorkomen dat er geen vervanger beschikbaar is, bijvoorbeeld bij een griepgolf.
Gezien de krapte op de arbeidsmarkt komt dit helaas steeds vaker voor. Indien er geen vervanging beschikbaar is worden de stappen uit het vervangingsprotocol van KempenKind gevolgd.

Als er geen vervanger beschikbaar is vanuit de Invalpool, dan maken we geregeld gebruik van een creatieve docent vanuit Qrabbl. Qrabblaars zijn creatieve professionals die heel goed zijn in wat ze doen en onze leerlingen met veel plezier meenemen in hun creatieve wereld. Kinderen ontdekken mogelijk nieuwe talenten en ontwikkelen vaardigheden die essentieel zijn in de 21ste eeuw. Ze leren hoe de wereld werkt en ervaren dat ze hun ideeën op oneindig veel manieren kunnen vormgeven. Hierdoor wordt vervangen een verrijking.

Is er een leerkracht ziek, dan communiceren we dit via Social Schools met de ouders van de betreffende groep zodat ook de kinderen hierop voorbereid zijn en weten wie hun leerkracht voor die dag is.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We werken op onze school aan eigentijds onderwijs. Voor een toelichting zie Missie/Visie.

Vakken en methodes

We werken met de volgende methodes:

  • Taal/spelling: Taalactief 5 (Nieuwe methode)
  • Rekenen: Getal & Ruimte junior
  • Lezen: Estafette
  • Begrijpend lezen: Nieuwsbegrip en Einstein Junior
  • WO: BLINK
  • Verkeer: Veilig Verkeer Nederland  Onze school is in het bezit van het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL). Wij voldoen aan hiervoor geldende prestatie-eisen: het jaarlijks opstellen van een digitaal activiteitenplan (DAP) voldoen aan de BVL-criteriahet bezoeken van lokale BVL-bijeenkomsten

De groepen 3 t/m 8 krijgen één keer per week les van een combinatiefunctionaris (vakleerkracht gym). Deze combinatiefunctionaris verzorgt de bewegingslessen (=toestellessen).

De groepen 5 en 6 krijgen één keer per week een half uur muziekles van Nanette Kuijpers (vakdocent muziek)

Komend schooljaar gaan de groepen 1 t/m 4 en 5 t/m 8 op een vaste middag groepsoverstijgende creamiddagen (handvaardigheid en tekenen) organiseren. De kinderen gaan wekelijks aan uitdagende en creatieve opdrachten werken in kleinere groepjes.  Om deze groepjes te begeleiden, kunnen wij mogelijk om hulp van ouders vragen. Op deze manier stimuleren we de samenwerking en maken we gebruik van elkaars kwaliteiten.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Voor de onderwijstijd, zie bijlage "Weekrooster Lambertusschool 2023-2024" bij Mijn scholen op de kaart en weekrooster kleutergroep.


Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het schoolondersteuningsprofiel geeft een realistisch beeld van de ondersteuning en begeleiding die de school momenteel in het kader van Passend Onderwijs kan bieden en hoe deze ondersteuning is georganiseerd. 

U vindt het schoolondersteuningsprofiel bij onze school in Scholen op de kaart.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

In  schooljaar 2022-2023 is het schoolondersteuningsprofiel bijgesteld met herziene ambities.

 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Wij hanteren een instroombeleid voor kleuters.

Terug naar boven