€15.00
Wat wordt met dat geld gedaan?
- Kerst
- Schoolverzekering
- Sinterklaas
- Koningsspelen
- Musical groep 7/8 en afscheid groep 8
- Paasviering
Zijn er overige vrijwillige schoolkosten?
Ja
Wat wordt daarmee betaald?
De overige vrijwillige schoolkosten betreft het schoolreisje groep 1 t/m 6 en het schoolkamp groep 7/8.
Extra informatie over ouderbijdrage
De school mag voor dit soort uitgaven een vrijwillige ouderbijdrage vragen. Niet betalen leidt niet tot uitsluiting van deelname aan activiteiten of programma’s die door de school georganiseerd worden. Alle activiteiten en schoolreizen cq. schoolkamp worden voor alle leerlingen georganiseerd. We sluiten niemand uit en niemand wordt om financiële redenen thuis gelaten. \"Samen uit, samen thuis\".
De penningmeester van de OV int en beheert beide vrijwillige ouderbijdragen. Jaarlijks worden de begroting voor het lopend schooljaar en de financiële verantwoording van het afgelopen schooljaar verantwoord richting de ouders en het team. De hoogte van de vrijwillige ouderbijdrage is vastgesteld op € 15,00 per leerling per schooljaar. De OV ontvangt deze bijdragen graag op bankrekeningnummer NL27RABO0158593405 t.n.v. OV obs De Aventurijn.
Verantwoordelijkheid en verzekering
Personeelsleden, ingeschreven leerlingen, stagiaires, vrijwilligers, inleenkrachten, zijn WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekerd en er is een ongevallen verzekering afgesloten.
Tijdens de schooltijden zijn de leerkrachten verantwoordelijk voor de leerlingen. Die verantwoordelijkheid begint een kwartier voor aanvang van de lessen en eindigt een kwartier na afloop van de schooldag. De leerlingen zijn via de school voor WA verzekerd van huis naar school en terug via de kortste route.
Tijdens elke schoolse of buitenschoolse activiteit in groepsverband zijn de leerlingen WA verzekerd (bijv. schoolreis, zwemmen, excursies, etc.). Comprix gaat er overigens vanuit dat alle ouders een ziektekostenverzekering hebben afgesloten en dat zij WA verzekerd zijn.
Ouders die werkzaamheden verrichten in opdracht van de school, zijn via Comprix WA verzekerd.
Comprix kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, bijvoorbeeld de diefstal van een fiets uit de (niet bewaakte) fietsenstalling of wanneer de school goederen in bruikleen heeft voor een leerling (zoals een aangepaste stoel, tablet/iPad, etc.). Comprix kan alleen aansprakelijk worden gesteld wanneer de school in gebreke is gebleven, bijvoorbeeld bij onvoldoende toezicht. Wanneer een kind schade heeft geleden, wat veroorzaakt is door een ander kind, dan kan de geleden schade worden verhaald bij de ouders van het kind die de schade heeft veroorzaakt.
Chromebooks en/of I-pads (digitaal onderwijs) spelen op de school een grote rol. Vaak wordt er ook een koptelefoon bij geleverd. De leerling is verantwoordelijk om voorzichtig om te gaan met deze digitale middelen. Bij schade aan deze digitale middelen zal een beroep worden gedaan op de verzekering van de ouders van het kind, welke de schade heeft veroorzaakt.
In 2019 heeft Comprix een ongevallen verzekering afgesloten. De ongevallenverzekering keert een bedrag uit bij overlijden of bij blijvende invaliditeit t.g.v. een ongeval. Een leerling die tijdens de schooluren of tijdens door de school georganiseerde activiteiten door onrechtmatig handelen schade veroorzaakt, is daar in de eerste plaats zelf (of de ouders) verantwoordelijk voor. Het is dus van belang dat ouders/ verzorgers zelf een particuliere aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten.
Gebruikt men de auto voor het vervoer van leerlingen naar evenementen, dan dient men zelf een verzekering af te sluiten. Bij het ontbreken van een cascodekking zal de ouder of het personeelslid de schade aan de auto en eventuele indirecte schade zelf moeten betalen. Vervoert u kinderen dan is het raadzaam uw inzittendenpolis na te lezen over het aantal verzekerde kinderen en het aantal begeleiders dat u mag vervoeren. Het beleid van de school is dat er een inzittendenverzekering aanwezig moet zijn bij het vervoer van leerlingen. Sinds kort is er een wettelijke verplichting om eigen kinderen tot 1,35 m op een stoelverhoger te vervoeren. Deze verplichting geldt echter niet voor het vervoer van andermans kinderen. Een dringend advies vanuit school is echter om ook laatstgenoemde kinderen op een stoelverhoger in de auto te vervoeren. Rijdt uw kind met iemand anders mee, wilt u het dan de eigen stoelverhoger meegeven? Ook kan de bestuurder van de auto u vragen om een stoelverhoger aan uw kind mee te geven. Alle kinderen dienen in de auto veiligheidsriemen te dragen. Kinderen van 1,50 m of groter mogen voor in de auto plaatsnemen.
Materialen door ouders meegebracht, bijvoorbeeld naaimachines, gereedschap e.d. zijn niet verzekerd; de schade kan dus niet bij de school geclaimd worden. Schade aan fietsen en kledingstukken zijn ook niet verzekerd. Wel is het mogelijk eventuele schade te claimen bij de W.A.-verzekering van de veroorzaker van de schade. De school kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal. Mochten er vragen zijn over schade, dan kunt u contact opnemen met de school.
Sponsorbeleid
Algemeen
Binnen het primair onderwijs is sponsoring geen onbekend verschijnsel meer. Het gaat in het primair onderwijs om leerplichtige leerlingen. Zij kunnen zich niet gemakkelijk onttrekken aan de gevolgen van sponsoractiviteiten binnen de school. Vanuit de zorg voor die kwetsbaarheid en het waarborgen van de kwaliteit van het onderwijs hebben de Rijksoverheid en verschillende onderwijsorganisaties een convenant afgesloten betreffende de sponsoring in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Ook de scholen houden zich aan hetgeen in het convenant is beschreven.
Uitgangspunten
Aan het bovengenoemd convenant, waar Comprix zich aan conformeert, liggen een aantal belangrijke uitgangspunten ten grondslag:
- Sponsoring moet verenigbaar zijn met de pedagogische en onderwijskundige taak en doelstelling van de school. Er mag geen schade worden berokkend aan de geestelijke en/of lichamelijke gesteldheid van de leerlingen. Sponsoring moet in overeenstemming zijn met de goede zaak en het fatsoen. Scholen bevorderen in de samenwerking met een sponsor de gezonde leefstijl en het levert een bijdrage aan de toekomst van de kinderen.
- Sponsoring mag niet de objectiviteit, de geloofwaardigheid, de betrouwbaarheid en de onafhankelijkheid van het onderwijs, de scholen en de daarbij betrokkenen in gevaar brengen. Bedrijven mogen alleen vanuit een maatschappelijke betrokkenheid samenwerken met scholen.
- Sponsoring mag de onderwijsinhoud en/of de continuïteit van het onderwijs niet beïnvloeden, dan wel in strijd zijn met het onderwijsaanbod en de kwalitatieve eisen die de school aan het onderwijs stelt. Het primair onderwijsproces mag niet afhankelijk zijn van sponsormiddelen.
Onze school onderschrijft deze uitgangspunten.
Wat valt onder sponsoring?
Bij sponsoring geeft een sponsor geld, goederen of diensten aan een school in ruil voor een tegenprestatie. Als tegenprestatie kan de school bijvoorbeeld de sponsor vermelden in de schoolkracht of schoolgids. zonder tegenprestatie is er geen sprake van sponsoring, maar van een gift.
Bij sponsoring kan bijvoorbeeld worden gedacht aan:
- het sponsoren van aanvullende lesmaterialen
- het sponsoren van activiteiten, zoals schoolfeeste3n, sportdagen en schoolreisjes
- het meebetalen aan de inrichting van de school.
Wat te doen bij klachten over sponsoring?
Voor klachten over sponsoring op school wordt verwezen naar de klachtenregeling van Comprix.