Basisschool met de Bijbel Het Kompas

Joop Westerweelstraat 18 3417 EN Montfoort

  • Schoolfoto van Basisschool met de Bijbel Het Kompas
  • Schoolfoto van Basisschool met de Bijbel Het Kompas
  • Schoolfoto van Basisschool met de Bijbel Het Kompas
  • Schoolfoto van Basisschool met de Bijbel Het Kompas
  • Schoolfoto van Basisschool met de Bijbel Het Kompas

Het team

Toelichting van de school

Op School met de Bijbel Het Kompas werkt een enthousiast team. Er is een goede mix van overwegend wat jongere collega's samen met enkele collega's van middelbare leeftijd. Voor het schooljaar 2023-2024 is het gelukt om in ieder geval tot de kerstvakantie alle vacatures te vervullen met een kwalitatief goede en gediplomeerde leerkrachten die bij de school passen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De achterliggende jaren is het vinden van een vervanger bij afwezigheid van leerkrachten in het basisonderwijs een steeds groter probleem. Om het voor u als ouder helder te maken hoe wij de vervanging regelen, kunt u hieronder het beleid bij afwezigheid lezen.

1. Eerst wordt een beroep gedaan op de pool met invallers.

2. Vervolgens doen we een beroep op onze parttimers.

3. Mocht dit alles niet lukken dan wordt er gekeken of een remedial teacher, intern begeleider, onderwijsassistent of directie door het afzeggen van afspraken/ hulp, ruimte kan maken in het rooster.

4. Bieden voorafgaande mogelijkheden geen aanvaardbare oplossing, dan zal desbetreffende groep thuis moeten blijven. Ouders worden hiervan zo vroeg als mogelijk op de hoogte gesteld.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

In onderstaand overzicht is zichtbaar in welke groepen welke leerkrachten lesgeven. De contactgegevens (alleen voor ouders, niet op de website) van deze leerkrachten vindt u in hoofdstuk 7 achterin de schoolgids.

Groep 0/1:
maandag tot en met vrijdag juf Annemarieke (de Jager)

Groep 2: 
maandag tot en met vrijdag juf Danielle (van Grootveld), om de week op woensdag juf Pia (de Graaf)

Groep 3/4:
maandag en dinsdag juf (Caroline) Versteeg, woensdag tot vrijdag juf (Petra) van Meeuwen

Groep 4:
maandag en vrijdag juf (Marieke) van Vliet, dinsdag tot en met donderdag juf (Mirjam) Meijer

Groep 5/6:
maandag tot vrijdag meester (Jonathan) Slingerland, om de week op woensdag juf (Meta) van Veldhuizen

vanaf de voorjaarsvakantie groep 5: meester (Tjeerd) de Jong.

Groep 7:
maandag tot en met donderdag juf (Thyrza) van Berkum, vrijdag juf (Corine) den Toom.
vanaf de kerstvakantie zal dit waarschijnlijk gaan veranderen.

Groep 8:
maandag tot en met om de week woensdag juf (Linda) Lambooij, om de week woensdag tot en met vrijdag meester (Sibbe) Wassink

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In bovenstaande tabel is de minimale onderwijstijd per week per vakgebied aangegeven. Afhankelijk van wat een groep nodig heeft worden aan bepaalde vakgebieden meer aandacht geschonken. Soms krijgt een vakgebied éénmalig extra aandacht bij bijvoorbeeld de grote Rekendag, de creamiddagen, de Kinderboekenweek of Voorleesdagen. In een week met een vrije dag, LOVS toetsen, een excursie of een andere bijzondere activiteit zal van bovenstaande minimale onderwijstijden logischerwijze worden afgeweken.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het schoolondersteuningsprofiel (SOP) geeft een beeld van de kwaliteit van onze school en de ondersteuning die onze school kan bieden aan leerlingen met een specifieke onderwijs- en/of ondersteuningsbehoefte. Doormiddel van het SOP geven we het samenwerkingsverband Berseba inzicht in de basiskwaliteit, de basisondersteuning en de licht- curatieve ondersteuning. In het SOP vindt u kengetallen waaronder de zorgzwaarte, doorstroom en uitstroom van leerlingen, de expertise van de leerkrachten etc. Vanuit de kengetallen en uitgezette vragenlijsten formuleren we actiepunten voor de komende jaren.

Op school is aparte aandacht voor leerlingen met een specifieke onderwijs- en of ondersteuningsbehoeften. Zij worden besproken in het ondersteuningsteam. Bij dit overleg zitten ouders, leerkracht, directeur, jeugdarts, psycholoog, jeugdzorgwerker en interne begeleider. Indien nodig wordt de leerplichtambtenaar, ambulant dienstverlener of coördinator van het samenwerkingsverband uitgenodigd. Per specifieke onderwijs- en of ondersteuningsbehoefte kijken we of het voor ons als school haalbaar is om aan de behoefte te voldoen. Factoren die hierbij een rol spelen zijn: de groep, middelen, ruimte, tijd, expertise en  vooral het welbevinden van de leerlingen. Apart beschreven staan onze ambities, mogelijkheden en grenzen met betrekking tot passend onderwijs.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Door de instroom van NT2 leerlingen, willen we ons richten op het extra ondersteunen van het leren van de Nederlandse taal.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In schooljaar 2019-2020 is onderzocht of er voldoende aanmeldingen zouden zijn om een peutergroep van de organisatie Kind en Co binnen de school te starten. Helaas was het aantal aanmeldingen voor Kind en Co te laag om van start te gaan. Op dit moment is er dus geen peutergroep binnen de school.

Terug naar boven