Katholieke basisschool St. Anna

Schoolstraat 5 5124 RM Molenschot

  • Groep 1-2-3 zit beneden en is via een open trap verbonden met de groepen boven.
Naast de onderbouw is de peuterspeelzaal gehuisvest.
  • De St. Anna is gehuisvest in de multi-functionele accommodatie. Samen met de peuterspeelzaal zorgen we voor spelen en leren in het dorp.

In het kort

Toelichting van de school

Samen vorm geven aan de toekomst

Wij koesteren onze school met trots en delen graag ons verhaal. Hier vertellen we waar we voor staan en hoe we ons onderwijs vormgeven, in nauwe samenwerking met leerlingen en ouders. Effectieve communicatie is essentieel en deze schoolgids draagt daaraan bij. Het is bedoeld voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen. Hierin vindt u praktische informatie zoals schooltijden, vakanties, studiedagen, regels en opvang.

De basisschoolperiode vormt een belangrijk onderdeel van een mensenleven, zowel voor kinderen als ouders. Deze schoolgids kan helpen bij een juiste schoolkeuze. Wij beschouwen school als een gemeenschap van leerlingen, ouders en leerkrachten, waar 'gewoon' goed onderwijs voorop staat.

In deze schoolgids delen we onze missie, visie, werkwijze en wat u van ons kunt verwachten. Ook lichten we toe hoe we het onderwijs organiseren en waarin we ons onderscheiden. U vindt er tevens informatie over ouderbetrokkenheid en andere communicatiekanalen.

Jaarlijks wordt deze gids vastgesteld met instemming van de oudergeleding van de medezeggenschapsraad.

Wij hopen dat u er veel plezier aan beleeft. En bent u na het lezen enthousiast? U en uw kind zijn van harte welkom voor een kennismaking met onze school.


Namens directie, team en MR

Lian van Strien

Directeur kindcentrum

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • verantwoordelijkheid
  • samenwerken
  • ontwikkelen en groei
  • leren doen we samen
  • veiligheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De school heeft rond de 55 leerlingen vooral uit de nabije omgeving van de school. De school is hiermee gezond en stevig verankerd in Molenschot. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
53
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De stichting bepaalt het vakantierooster. Hierbij kijken we naar de verdeling van de lesweken tussen de vakanties in en zorgen we voor een zo goed mogelijke verdeling van de lesweken over het schooljaar. 

Ter informatie: De school kent reguliere schooltijden. Echter is het in de praktijk zo dat alle kinderen op school blijven. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Schoolklimaat en veiligheid staan uiteraard hoog in het vaandel bij onze school. We werken actief samen met de ouders van de school aan een goed en veilig leerklimaat. Hierin zien we de ouders nadrukkelijk als partner. Het is uw kind en onze school. Samen maken we er wat moois van. 

Terug naar boven