Aanvullende informatie over onze school
In- en uitgaan van de school
De deuren gaan ’s morgens en ’s middags 10 minuten voor de start van de lessen open. Dan gaat ook de eerste bel. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind niet eerder dan 8.20 uur/ 12.35 uur op school is?
De groepen 1,2, 3, 3-4 en 4 komen binnen via de deuren bij hun klas. De groepen 5, 5-6 en 6 komen binnen door de deur aan de achterzijde van de school. De groepen 7 t/m 8 komen binnen door de deur aan de voorzijde (onder de naam van onze school).
Tijdens de corona-crisis hebben we gemerkt hoe waardevol het is als de kinderen zelfstandig de school in komen. We zagen dat de kinderen meer zelfverantwoordelijk waren door zelf hun jas en tas op te hangen en zelfstandig in de klas aan het werk te gaan. Dit willen we graag zo houden. Daarom gelden de volgende afspraken:
- Alle kinderen nemen bij het hek afscheid van de ouder(s) en lopen daarna zelfstandig naar hun klas.
- De leerkrachten wachten de kinderen bij de klasdeur op. Een uitzondering hierop zijn de kleuters die nieuw beginnen op onze school. De ouders van deze kinderen mogen de eerste twee weken meelopen tot in de klas.
- Bij de tweede bel (om 8.30 uur en 12.45 uur) is iedereen in de klas en kan het onderwijs beginnen. Bij het uitgaan van de school gaan de groepen via dezelfde deur naar buiten. De ouders blijven buiten het hek wachten op hun kind.
- Als u een vraag of mededeling voor de leerkracht heeft, kunt u deze doorgeven via de Parro app. Dit geldt ook voor afspraken met dokter, tandarts e.d.
- Als u de leerkracht echt even wil spreken kunt u de leerkracht na schooltijd aanspreken of een afspraak maken voor een gesprekje na schooltijd.
- Stuur uw kind niet te laat naar school, maar ook niet te vroeg! Tijdens de inlooptijd is er ’s morgens en ’s middags voor school beperkt toezicht op het schoolplein.
Roken, alcohol en honden op de speelplaats In de school en op de speelplaats mag niet gerookt worden en/of alcohol gebruikt worden. Het is ook niet toegestaan om met uw hond op de speelplaats te komen.
Informatiemogelijkheden
Door het jaar heen zijn er verschillende mogelijkheden om geïnformeerd te worden:
- Een informatieavond per groep in de tweede week van het schooljaar. Bij de groepen 8 wordt dan ook informatie gegeven over het Voortgezet Onderwijs en de advisering
- Op intekening een 10 minuten gesprek in de derde week van het schooljaar. Het doel hiervan is om elkaar te leren kennen en vooral dat ouders kunnen aangeven wat de leerkracht in ieder geval moet weten van hun kind. Uw kind is ook van harte welkom bij deze gesprekken
- 10 minuten gesprekken in november en na het eerste rapport in februari/maart
- Bij het tweede rapport in juni zijn de gesprekken op aanvraag van ouders en/ of leerkracht)
- Tweewekelijkse nieuwsbrief
- Informatie per groep via de Parro-app
Traktatiebeleid
Het snoepen willen we graag zoveel mogelijk beperken. Daarom zien we bij verjaardagen het liefst gezonde traktaties. Als u gezond wil trakteren kunt u op de volgende sites inspiratie opdoen voor gezonde traktaties: www.gezondtrakteren.nl www.party-kids.nl (klik op gezonde traktatie) www.voedingscentrum.nl
Foto’s op de school website/ facebook pagina/ Parro
De St. Martinusschool heeft een mooie website (www.martinusschoolmillingen.nl) en Facebook pagina (https://nl-nl.facebook.com/SintMartinusschoolMillingenAanDeRijn) die regelmatig worden bijgewerkt en geactualiseerd. Daarnaast maken we veelvuldig gebruik van de Parro-app. Wij vinden het leuk foto’s van onze activiteiten op facebook en vooral de Parro-app te plaatsen. Hiervoor hebben we echter wel uw toestemming nodig.
Via de ouderapp Parro kunt u uw voorkeuren doorgeven en desgewenst aanpassen. Dit doet u via de volgende stappen:
- Open de Parro app
- Ga naar het vierde tabblad 'Instellingen'.
- Tik op Profiel en scroll naar het kopje 'Mijn kinderen'.
- Geef per kind aan wat de voorkeuren zijn, via de stipjes achter het kind
Alvast hartelijk dank voor het doorgeven van uw privacy voorkeuren!!
Foto’s en films van ouders
Opnamen die op school gemaakt worden van bijv. een verjaardag of een activiteit en waar kinderen en/ of leerkrachten op staan, mogen niet zonder toestemming van de betrokken ouders en/ of leerkracht openbaar worden gemaakt, bijvoorbeeld door plaatsing op een eigen website/ facebook pagina.
Video-opnamen in de klas
Het maken van video-opnamen tijdens de lessen is één van de begeleidingsmethodieken die de school hanteert om het onderwijs zo goed mogelijk af te stemmen op de leerlingen. Op onze school wordt het middel voornamelijk ingezet om de leerkrachten te ondersteunen bij hun onderwijstaak. De methodiek wordt zowel ingezet bij vragen rondom leerlingenzorg, als bij vragen rondom onderwijsvernieuwing. Er worden dan korte video opnamen in de klas gemaakt en vervolgens nabesproken met de leerkracht(en). De gemaakte opnamen worden niet voor andere doeleinden gebruikt. De videobeelden blijven onder het beheer van de IB-er en worden niet aan anderen vertoond. Indien de methodiek wordt ingezet bij specifieke begeleidingsvragen van één of meer leerlingen, dan worden de ouders/ verzorgers hiervan in kennis gesteld en om toestemming gevraagd. Na gebruik van de beelden worden deze gewist.
Jeugdconsulent
De Jeugdconsulent is in dienst van het Sociaal Team van onze gemeente en is een ervaren (tweedelijns) jeugdhulpverlener.
Als leerkrachten of het schools zorgteam vragen hebben rond het gedrag of de ontwikkeling van een leerling, kunnen zij dit met de Jeugdsconsulent bespreken. Het netwerk van wijkteams en hulpverleners is bij haar goed bekend. Op die manier kan zij de kennis en ervaring van het zorgteam op school waar nodig aanvullen.
Door op tijd de hulpvragen te signaleren en op te pakken, willen we voorkomen dat de problemen voor de leerling (te) groot worden. Samen kijken we op welke manier de leerling op de best passende manier, en zo snel mogelijk, geholpen of verwezen kan worden, zodat hij of zij op school goed kan blijven functioneren. De Jeugdsconsulent is hierin vooral een verbinder.
Ouders kunnen met hun hulpvraag over bijvoorbeeld opvoeding of gedrag ook terecht bij de Jeugdsconsulent. Zij kunnen via onze Intern Begeleidsters (te bereiken via 0481-431596) contact met haar opnemen.