Rooms Katholieke Basisschool Hofland

Eendracht 2 3641 ML Mijdrecht

Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool Hofland

Het team

Toelichting van de school

Naast groeps- en vakleerkrachten werken op onze school meerdere onderwijsassistenten. Er is een leerkracht voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben. We werken graag met stagiaires.

Het team heeft naast de nodige routiniers ook een aantal startende leerkrachten. We investeren graag in nieuwe collega's en staan open voor hun nieuwe ideeën. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het verlof voor de leerkrachten is geregeld volgens de richtlijnen van de CAO. Als een leerkracht ziek is zorgen wij zo goed mogelijk voor vervanging. In enkele gevallen, als er geen vervanging is, zullen we de ouders vragen om de kinderen thuis te houden. Indien nodig zorgen wij voor opvang.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Tijdens de werklessen worden allerlei ontwikkelgebieden aangeboden zoals fijne motoriek, ruimtelijk inzicht, beginnende geletterdheid en zelfstandig werken.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Elke basisschool is sinds 2014 aangesloten bij een samenwerkingsverband passend onderwijs.

Wij zijn aangesloten bij Passenderwijs, het samenwerkingsverband primair onderwijs in de regio Utrecht-West (Woerden, Montfoort, Oudewater, De Ronde Venen en Stichtse Vecht).Schoolbesturen in onze regio werken samen aan het bieden van passend onderwijs. Passenderwijs heeft de taak om in samenwerking met de schoolbesturen van het regulier en gespecialiseerd onderwijs een dekkend aanbod van ondersteuningsmogelijkheden te organiseren.

Elke basisschool biedt basisondersteuning. Binnen Passenderwijs zijn algemene afsprakengemaakt over wat het minimale niveau van deze basisondersteuning moet zijn. Voorsommige kinderen is basisondersteuning niet voldoende. Passenderwijs kan ons helpen bij het bepalen wat uw kind extra nodig heeft. Natuurlijk wordt u hier als ouder bij betrokken. Als duidelijk is welke ondersteuning wenselijk is, wordt gekeken hoe en waar deze het beste geboden kan worden. Om Passenderwijs te betrekken is uw toestemming als gezaghebbende ouder of verzorger nodig.

Vanuit Passenderwijs is het streven om passend onderwijs zo thuisnabij mogelijk te maken: passend onderwijs op een reguliere basisschool wanneer het kan en binnen het gespecialiseerd onderwijs wanneer dit voor uw kind het meest passend is. Voor een volledig overzicht van de werkzaamheden en mogelijkheden van Passenderwijs wordt u verwezen naar de website van het samenwerkingsverband (www.passenderwijs.nl).

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De school bekwaamt zich in het werken met meer- en hoogbegaafde kinderen.

De school ontwikkelt een aanbod voor nieuwkomers en/of kinderen met een taalachterstand.

De school verstevigt de structuur voor een veilig schoolklimaat.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven