ABS Middelburg

Zuidsingel 17 4331 RR Middelburg

Schoolfoto van ABS Middelburg

In het kort

Toelichting van de school

Wij zijn een basisschool met een eigen bestuur in de binnenstad van Middelburg. Wij werken op basis van algemeen bijzondere grondslag. Dit betekent dat ons onderwijs neutraal is en uitgaat van gelijkwaardige betekenis van alle levensbeschouwingen en maatschappelijke stromingen.

Sinds de oprichting in 1988 is de school doorgegroeid naar een grote basisschool, elke dag komen zo’n 500 kinderen vanuit Middelburg en omgeving naar onze school. De ABS biedt kwalitatief eigentijds onderwijs in een inspirerende leeromgeving, waar een veilig pedagogisch klimaat de basis is van alle ontwikkelingen. De kwaliteit van ons onderwijs, de ondersteuning aan alle leerlingen, de ouderbetrokkenheid en de kwaliteit en toewijding van het team zijn sinds de start van de school de kracht. Bij ons staan samen werken en leren centraal. 

Bent u op zoek naar een (nieuwe) school voor uw kind(eren)? Dan bent u van harte welkom. Maak gerust een afspraak voor een gesprek en rondleiding door de school

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Persoonlijk
  • Puur
  • Passie
  • Plezier
  • Prestatie naar vermogen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Dit is het verhaal van onze school bij de cijfers.

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein, de ABS heeft 22 groepen. De groepen zijn verdeeld over twee gebouwen rondom hetzelfde schoolplein. 

Hiernaast staat het aantal leerlingen dat op 1 februari stond ingeschreven bij onze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal iets veranderen. Wilt u meer informatie? Wij u kunnen alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
498
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De ABS werkt samen met drie verschillende opvangpartners: KOW, Koozie en BSO Villa Valentijn. Zij verzorgen buitenschoolse opvang (BSO) voor de leerlingen van de ABS op maandag t/m vrijdag voor schooltijd en na schooltijd. Samen met KOW vormen wij het Kindcentrum ABS. 

Pedagogisch medewerkers vangen de kinderen om 14.45 uur op. Uiterlijk om 18.00 uur halen ouders/verzorgers hun kinderen op. Voor schooltijd (VSO) zijn de kinderen welkom vanaf 07.30 uur. De kinderen worden tussen 08.15 en 08.30 naar hun klas gebracht. 

KOW faciliteert ook een babygroep (0-2 jaar), dagverblijf (2-4 jaar) en een peutergroep (2-4 jaar) in de school. Alle groepen zijn geopend van maandag t/m vrijdag. In deze groepen wordt, net zoals op school in de groepen 1/2, thematisch gewerkt en de peuters worden spelenderwijs voorbereid op hun start op de basisschool. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten hebben regelmatig contact en werken samen waar dat mogelijk is. Regelmatig worden er gezamenlijke activiteiten voor de peuters en kleuters georganiseerd, zodat zij samen kunnen spelen en werken. We streven naar een doorgaande en herkenbare lijn vanuit de peutergroep naar de basisschool, voor alle kinderen. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven