Sterrenschool EigenWijs

Bouwsteeg 1 6587 AW Middelaar

  • Schoolfoto van Sterrenschool EigenWijs
  • Schoolfoto van Sterrenschool EigenWijs
  • Schoolfoto van Sterrenschool EigenWijs
  • Schoolfoto van Sterrenschool EigenWijs

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op het Schoolvenster van Sterrenschool EigenWijs in Middelaar. Sterrenschool EigenWijs vormt samen met basisschool De Drie Vijvers in Milsbeek een educatief cluster. Een educatief cluster is een samenwerkingsverband tussen zelfstandige scholen met één gezamenlijke directeur. Beide scholen hanteren een eigen onderwijsvisie. De ontwikkeling van beide scholen ligt de afgelopen jaren steeds meer in elkaars verlengde. Er wordt gekeken hoe we van en met elkaar kunnen leren en elkaar kunnen versterken. Deze website geeft u informatie over onder andere de kernwaarden en de visie op onderwijs, de resultaten en de uitstroom naar het voortgezet onderwijs. De informatie is gebaseerd op gegevens van DUO en de Inspectie van Onderwijs. Via deze gegevens krijgt u een eerste indruk van de school. Waar nodig geeft school een toelichting. Voor een vollediger beeld nodigen wij u van harte uit om de school te bezoeken. Meer informatie over de school vindt u ook op de website.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Vertrouwen
  • Verantwoordelijkheid
  • Gezamenlijkheid
  • Geluk
  • Veiligheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Sterrenschool EigenWijs is een kleine basisschool; momenteel telt de school ongeveer 60 leerlingen. De leerlingpopulatie van de Sterrenschool EigenWijs kenmerkt zich t.o.v. het landelijk gemiddeld op dit moment en in de nabije toekomst als volgt:  

  • Ouders/verzorgers bestaan voor een zeer groot deel uit autochtonen (geboren in Nederland).
  • De meeste ouders zijn afkomstig uit Middelaar en omgeving.
  • Sterrenschool EigenWijs heeft door haar onderwijsconcept relatief veel zij-stroom van leerlingen.
  • Ouders/verzorgers zijn over het algemeen gemiddeld tot hoog opgeleid en als gevolg hiervan hebben bijna al onze leerlingen een wegingsfactor 0.0.

Meer informatie over de schoolpopulatie en wat dit vraagt van ons onderwijs, vindt u in het Jaarboekje (op de website).

We delen het gebouw met Kinderdagverblijf Varkentje Lief en BSO Varkentje Stoer. Deze samenwerking maakt onderdeel uit van het concept van de Sterrenschool. De leerlingen worden verdeeld over drie Units. De samenstelling van deze Units kan per schooljaar variëren. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
58
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Vanwege het vijf gelijke dagen model heeft onze school geen tussenschoolse opvang. De leerlingen lunchen met de eigen leerkracht in de groep.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

In het primair onderwijs is het schoolbestuur (bevoegd gezag) verplicht een klachtenregeling op te stellen. Veruit de meeste klachten over de dagelijkse gang van zaken in de school/instelling zullen in onderling overleg tussen ouders, leerlingen, personeel en schoolleiding kunnen worden afgehandeld. Indien dat echter gelet op de aard van de klacht niet mogelijk is, of indien de afhandeling niet naar tevredenheid heeft plaatsgevonden, kan aan de hand van deze klachtenregeling een klacht worden ingediend bij het bevoegd gezag (College van Bestuur) of de externe klachtencommissie. Een uitgebreide beschrijving van de klachtenregeling is te vinden op de website van Lijn 83 primair onderwijs: Klachtenregeling | Lijn 83 Primair Onderwijs (lijn83po.nl).

Terug naar boven