C.B.S. De Schakel

J H L van Herwaardenstr 4 4194 RR Meteren

  • In vertrouwen willen we het kind mede verantwoordelijk maken voor zijn eigen leren, zelfstandig werken helpt ons hierbij.
  • De soc. emot. ontwikkeling als  bouwsteen in onze fundering. De Kanjermethode, coöperatief en samenwerkend leren hebben hierin een plek.
  • Het is voor ons ook de de plek voor de persoonlijke omgang met God. Wij mogen samen getuige zijn van de liefde van God.
  • Creatieve vakken leren de kinderen vorm te geven aan gevoelens en gedachten van hun hart en hoofd.
  • Door thematisch te werken stimuleren we het spel van het kind, ontwikkelings- en doelgericht werken zijn hierin ons uitgangspunt.

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Regelmatig bevragen wij de leerlingen naar hun welbevinden. Dit gebeurt bijvoorbeeld a.d.h.v. kindgesprekken die jaarlijks met alle leerlingen van onze school plaatsvinden. Ook worden de oudere kinderen jaarlijks met behulp van een vragenlijst uit Kanvas hierin bevraagd.

Samen willen wij met de leerlingen ervoor zorgen dat de sfeer en het werkklimaat op school zo optimaal mogelijk is. Wij zien een veilig pedagogisch klimaat als essentiële basis voor het werken binnen onze school. We zijn dan ook dankbaar dat ouders, kinderen en inspectie dit herkennen en van grote waarde schatten.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

We vinden het van essentieel belang om een goede en productieve relatie tussen school en ouders te realiseren. We informeren ouders actief en horen ook graag de bijzonderheden rondom een kind van de ouder. Dat is de reden dat we gebruik maken van een gesprekkencyclus door het jaar heen. Hierin hebben luistergesprekken, tussentijdse gesprekken en rapportgesprekken o.a. een plek. Specifieke leerjaren vragen soms ook om specifieke extra gesprekken. Wij informeren ouders ook d.m.v. onze website, facebook pagina en nieuwsbrief. Via ons ouderportaal Parro delen wij op beschermde wijze schriftelijke informatie met elkaar. Ouders hebben via Parnassys ook dagelijks toegang tot o.a. de resultaten van hun kind. Het woord openheid staat hierin voor ons centraal. We vinden het als school belangrijk om te investeren in een goede samenwerkingsrelatie. Persoonlijke gesprekken en een cyclische ouderenquête zijn middelen die wij inzetten om de oudertevredenheid te blijven peilen. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven