C.B.S. De Schakel

J H L van Herwaardenstr 4 4194 RR Meteren

  • In vertrouwen willen we het kind mede verantwoordelijk maken voor zijn eigen leren, zelfstandig werken helpt ons hierbij.
  • De soc. emot. ontwikkeling als  bouwsteen in onze fundering. De Kanjermethode, coöperatief en samenwerkend leren hebben hierin een plek.
  • Het is voor ons ook de de plek voor de persoonlijke omgang met God. Wij mogen samen getuige zijn van de liefde van God.
  • Creatieve vakken leren de kinderen vorm te geven aan gevoelens en gedachten van hun hart en hoofd.
  • Door thematisch te werken stimuleren we het spel van het kind, ontwikkelings- en doelgericht werken zijn hierin ons uitgangspunt.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging via Talentenpool ECM dialoog of intern

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij bieden binnen de groepen de leerstof standaard aan op drie niveaus/arrangementen. De leerlingen krijgen instructie en verwerking op dit eigen niveau. Dit biedt ruimte voor begeleiding van leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Zo bieden wij verdieping en verbreding aan voor leerlingen die aantoonbaar deze onderwijsbehoefte hebben. Op basis van ons hoogbegaafdheidsprotocol wordt de onderwijsbehoefte bepaald voor leerlingen die deelnemen aan onze Radixgroep. Ook zijn er kinderen die, binnen de gegeven mogelijkheden, een individuele leerweg voor specifieke vakken volgen. Ons doel is om voor onze kinderen goed en christelijk onderwijs te verzorgen. Dit geldt, indien mogelijk, dus ook voor kinderen die de basisondersteuning overstijgen.

Ook onze school hoort bij samenwerkingsverband BePO (Betuws Passend Onderwijs). Binnen BePO zijn afspraken over de minimale zorg die scholen bieden. Onze school voldoet in ruime mate aan deze basisondersteuning.  Wanneer een leerling (tijdelijk) zeer specifieke ondersteuning nodig heeft, wordt een persoonlijk arrangement samengesteld en uitgewerkt in een ontwikkelingsperspectief. In basis bieden wij iedere leerling een passende onderwijsplek. Wanneer er sprake is van zeer specifieke problematiek, bekijken wij in open communicatie met ouders welk arrangement wij kunnen bieden binnen onze mogelijkheden en grenzen. U kunt in ons schoolondersteuningsprofiel meer informatie vinden over de beschrijving hiervan.

Wij hebben binnen de Schakel personeel zonder eigen groep. Daarnaast zijn wij op twee dagen gezegend met twee vaste gediplomeerde vrijwilligers. Zij begeleiden samen de leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. De intern begeleider ziet toe op dit proces en monitort de vorderingen.

 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

zie schoolgids

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Vanuit de peuterspeelzalen uit de omgeving vindt standaard een warme overdracht plaats, zodat wij aandachtspunten voor nieuwe kleuters direct in beeld hebben.

Terug naar boven