Basisschool Het Koggeschip

Koggenlaan 35 1671 KH Medemblik

Schoolfoto van Basisschool Het Koggeschip

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Stichting Kopwerk heeft per regio een vervangingspool ingericht. De Kuyperschool maakt gebruik van de vervangers uit de pool West-Friesland. Deze leerkrachten hebben een jaarcontract en hebben een school toegewezen gekregen als 'moederschool'. Als zij niet hoeven in te vallen dan verrichten zij ondersteunende werkzaamheden op hun moederschool.

In de regio West-Friesland hebben we te maken met een lerarentekort. Hierdoor staat de invalpool onder druk. Het kan voorkomen dat er geen invallers beschikbaar zijn en dat we het niet in intern kunnen oplossen. In dat geval zijn we genoodzaakt om een groep naar huis te sturen. Hiervan worden ouders via Kwieb op de hoogte gesteld

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Bij het samenstellen van een combinatiegroep kijken we aandachtig naar de verhoudingen: leerjaar jongens/meisjes, speciale aandacht, etc.

Het Koggeschip werkt met het leerstof-jaarklassensysteem. Elk leerjaar heeft een eigen programma voor de schoolvakken.

Vanwege de verdeling van de leerlingen over de leerjaren, is het niet altijd mogelijk om ieder jaar een eigen groep te geven. Het komt voor dat leerjaren worden samengevoegd. Op deze wijze ontstaat een combinatiegroep.

De jongste leerlingen werken op Het Koggeschip altijd in een combinatiegroep, groep 1/2.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In het SchoolOndersteuningsProfiel (SOP) legt het schoolbestuur tenminste eenmaal per vier jaar vast welke ondersteuning de school kan bieden aan kinderen die dat nodig hebben. Hierin staat welke ambities de school heeft voor de toekomst. Leerkrachten, schoolleiding en bestuur stellen samen het SOP op. Dit plan vindt u in bijlage 1 van deze schoolgids: Perspectief op school. Met de invoering van passend onderwijs in 2014 is het een wettelijke verplichting voor scholen om een SOP op te stellen, conform de inhoudelijke eisen die de onderwijsinspectie stelt. Ons samenwerkingsverband maakt hiervoor gebruik van het online SOP van Perspectief op school. Dit SOP wordt jaarlijks herzien, waardoor onze school en het Samenwerkingsverband over een actueel overzicht beschikken van onderwijskundige informatie in relatie tot passend onderwijs.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Op het Koggeschip is onze ambitie op het toekomstige aanbod groot. Wij hebben in schooljaar 21-22 processen ingang gezet die in schooljaar 22-23 zichtbaar worden of een vervolg krijgen. De algehele trend is het verschuiven naar boeiend onderwijs dat bijdraagt aan het leef, leer en speelplezier. We zien in schooljaar 22-23:

  • Bewegend leren
  • In gebruik name van ons technieklokaal
  • Introductie cultureel plan
  • Verdieping op werken met stichting leerkracht (in de klas)
  • Muziekonderwijs

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Het Koggeschip is een Integraal Kindcentrum in wording. VVE peuterspeelzaal De Berenboot maakt hiervan onderdeel uit en is in ons gebouw gevestigd. Bij de overstap van Peuterspeelzaal naar Basisschool, worden de gegevens van de nieuwe leerling door de leidster van de Peuterspeelzaal tijdens een persoonlijk gesprek overgedragen.

Terug naar boven