De Aventurijn

Tuindersweg 52 2676 BJ Maasdijk

  • Schoolfoto van De Aventurijn
  • Schoolfoto van De Aventurijn
  • Schoolfoto van De Aventurijn
  • Schoolfoto van De Aventurijn
  • Schoolfoto van De Aventurijn

Het team

Toelichting van de school

Deze gegevens betreft de Aventurijn en de Montessorischool Naaldwijk samen.Op de Aventurijn werken 12 personeelsleden. Het team bestaat uit 1 man in de Unit Bovenbouw. Verder alleen vrouwen.  Er zijn 4 fulltimers werkzaam. De overige personeelsleden werken part-time. De directeur werkt fulltime, maar is ook werkzaam op de andere basisschool in Maasdijk.

Hoe wordt vervanging geregeld?

Doordat wij in Units werken kunnen wij bij afwezigheid van een leerkracht ook een onderwijsassistent in de unit zetten. Deze onderwijsassistent draait dan samen met de andere leerkracht de unit.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Onze school werkt met 3 units: Unit Onderbouw (groep 1,2,3), Unit Middenbouw (groep 4,5) en Unit Bovenbouw (groep 6,7,8)

Binnen de units werken leerlingen van verschillende leeftijden en niveau met en door elkaar. Op deze manier kunnen zij hun eigen leerlijn volgen en van elkaar leren. Kinderen krijgen altijd instructie in een klein groepje op hun eigen niveau. Ze maken hun werk aan de hand van een dagtaak en een weektaak. De mentor en het kind hebben elke drie weken een mentorgesprek, waarin wordt bekeken wat goed gaat en wat nog lastig is. Vanuit dat gesprek worden de doelen voor de komende periode bepaald. Voor elke unit zijn twee leerkrachten verantwoordelijk. In sommige units worden zij ondersteund door een onderwijsassistent.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Afhankelijk van de behoefte binnen de groep schuiven we binnen de uren.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij zijn een school voor regulier basisonderwijs. Echter zijn leerlingen met een beperking ook welkom bij ons. Zo hebben wij ook een leerling met Syndroom van Down op onze school gehad. Bij het plaatsen van leerlingen met een specifieke onderwijsbehoefte, wordt er altijd gekeken of de plaatsing voor zowel de leerling als de unit waar hij/zij in komt zorgt voor doorontwikkeling. Kinderen moeten zich kunnen blijven ontwikkelen en de unit moet in balans zijn.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Per leerling met extra ondersteuningsbehoefte bekijken we wat past binnen ons onderwijs. Het doel moet altijd zijn dat de leerling zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen, maar ook de kinderen uit de unit waarin het kind zit moeten dit blijven doen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De peuteropvang van Kwest zit binnen ons schoolgebouw. Unit onderbouw werkt met hen samen. Daarnaast hebben we ook goed contact met het kinderdagverblijf van Kwest dat elders in het dorp gevestigd zit.

Terug naar boven