OBS de school

Op de Kemp 34 5993 BN Maasbree

Leren door kennis, leren door beleven en leren door gezond zijn kwamen samen in dit mooie evenement: een proeverij van hapjes voor iedereen!

Het team

Toelichting van de school

Op OBS de school werkt een gemotiveerd team vol passie voor de kinderen en het onderwijs. In iedere unit werken meerdere mensen en regelmatig gedurende een schooldag zijn er meer leerkrachten in een unit tegelijkertijd werkzaam. Wij zorgen hiermee voor passende instructies voor de leerlingen en ondersteuning bij de verwerking van de leerstof. 

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

OBS de school hoort bij stichting Akkoord! PO. Stichting Akkoord heeft een vervangerspool. De mensen in de vervangerspool zijn toegewezen aan een school. Daarmee heeft OBS de school voor een aantal dagen per week een vervanger in de school en kan hiermee kortdurende en incidentele vervangingen oplossen. Mochten er toch problemen ontstaan in verband met langdurige en omvangrijke afwezigheid wordt afstemming gezocht met andere scholen van het bestuur en naar een oplossing gezocht. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

OBS de school is ingedeeld in 3 units: unit 1 | leerjaren 1 en 2, unit 2 | leerjaren 3, 4 en 5 en unit 3 | leerjaren 6, 7 en 8

Het onderwijs in de basisvakken wordt gegeven in de leerjaren. Kinderen krijgen instructie via het Expliciete Directe Instructie model van hun leerkracht en krijgen ondersteuning en uitdaging bij de verwerking hiervan. Activiteiten die samenhangen met de pijlers Leren door Beleven en Leren door Kennis worden over het algemeen uitgevoerd in de unit als geheel. Ook zijn er activiteiten of projecten die op schoolniveau uitgevoerd worden en waarbij de kinderen van de hele school gemixt worden. 

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Bij de jongste kinderen op OBS de school wordt een belangrijke basis gelegd. Net als in de rest van de school zijn ook hier de pijlers Leren door kennis, Leren door beleven en Leren door gezond zijn volop zichtbaar. Met alle belangrijke doelen en de leerlijnen in beeld, zorgen de leerkrachten ervoor dat de kinderen via thematisch onderwijs heel veel kennis en vaardigheden opdoen. Leren, spelen en werken vloeit in unit 1 in elkaar over. Instructies worden afgewisseld met spelmomenten, volop bewegen, heerlijk samen lezen en muziek maken en heel veel ontdekken. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

OBS de school besteedt veel tijd aan Leren door kennis; onderwijs in de basisvakken. Dat betekent dat er veel tijd en aandacht is voor lezen, rekenen, taal en spelling. Daarbij vinden we het erg belangrijk dat wat de kinderen aan kennis en vaardigheden opdoen door hen gebruikt kan worden. We laten hen de wereld zien en ontdekken en geven hen hierover ook veel kennis. Ervaren en toepassen is daarbij heel wezenlijk, uiteindelijk gaat het erom dat je echt wijzer wordt. En stevig en fit in je schoenen staat. En daarbij is leren van en met elkaar in de unit en met en in de omgeving van de school voor ons wezenlijk. Dit is terug te zien in de activiteiten en thema's die we doen behorend bij de pijlers Leren door beleven en Leren door gezond zijn. 

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

OBS de school ziet zichzelf als brede zorgschool. Alle ouders die denken dat OBS de school een geschikte school is voor hun kind zijn bij ons welkom; wij gaan graag met iedereen in gesprek. Vervolgens onderzoeken wij de onderwijsbehoeftes van het kind en geven een advies aan de ouders: kunnen wij bieden wat het kind nodig heeft? Wij bieden een luisterend oor en zien altijd kansen. Tegelijkertijd zijn we kritisch én duidelijk, immers het is belangrijk dat een kind de passende ondersteuning krijgt. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De ambitie van OBS de school ligt op een passender aanbod voor meer- hoogbegaafde kinderen geïntegreerd in het onderwijsaanbod van de unit en op school zelf.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

OBS de school en Hoera Maasbree werkt samen in voor- en vroegschoolse educatie. Wekelijks zijn er gezamenlijke peuter- en kleuteractiviteiten. Bovendien is er een gezamenlijke warme overdracht met de ouders, Hoera en de school voordat een peuter overstapt naar OBS de school. 

Terug naar boven