De Wilde Wingerd

Bloemstede 1-2 3608 TK Maarssen

  • Schoolfoto van De Wilde Wingerd
  • Schoolfoto van De Wilde Wingerd
  • Schoolfoto van De Wilde Wingerd
  • Schoolfoto van De Wilde Wingerd
  • Schoolfoto van De Wilde Wingerd

Het team

Toelichting van de school

Op KBS De Wilde Wingerd werkt een enthousiast team dat iedere dag weer zorgt voor kwalitatief goed onderwijs. De leerkrachten worden hierin ondersteund door de intern begeleider, collega's van de leerlingenzorg & ondersteuning, de conciërge en administratief medewerker van de school.
Veel leerkrachten hebben zich gespecialiseerd in spcecifieke vakgebieden. We hebben op onze school specialisten in de volgende vakgebieden: taal, lezen, het jonge kind, sociaal-emonitionele ontwikkeling en catachese-onderwijs.

Het team van KBS De Wilde Wingerd is stabiel waardoor het collectieve geheugen en de gedeelde ervaringen groot zijn. Dit draagt bij aan een vertrouwd en veilig klimaat binnen de school.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervangingen (ziekte, studieverlof) worden zoveel mogelijk intern opgelost (extra inzet van 'eigen medewerkers'). Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de vervangingspool (IPPON) waar de school via de overkoepelende scholenstichting bij is aangesloten. Door het beperkt beschikbaar zijn van invallers kan het noodzakelijk zijn om een groep op te delen. Mocht dit voor meerdere groepen aan de orde zijn, dan blijft helaas als laatste optie het naar huis sturen van een klas over. Gestreefd wordt echter om lesuitval tot een minimum te beperken.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Wilde Wingerd had op de teldatum 1 oktober 2022 211 leerlingen ingeschreven die verdeeld zijn over 9 groepen.

In de onderbouw (combinatiegroepen 1/2) van de school is gelet op de ontwikkeling van jonge kinderen bewust gekozen voor combinatiegroepen zodat een breed en rijk onderwijsaanbod kan worden gerealiseerd binnen een voor de leerlingen vertrouwde omgeving.

Het schoolgebouw heeft 9 groepslokalen en een speelzaal. Er is een ruimte voor interne begeleiding, de administratie, beheer en de directie. De Wilde Wingerd hanteert een homogene groepsindeling. Alle leerlingen zijn in jaargroepen verdeeld, behalve de leerlingen van de groepen 1 en 2. De groepen zijn verdeeld in de: onderbouw, middenbouw en bovenbouw.

Bij instroom van buitenaf wordt het evenwicht bewaakt. Tweelingen en broertjes en zusjes plaatsen wij in principe niet in dezelfde groep 1/2. Alle groepen hebben één of twee bevoegde groepsleerkracht(en). Het streven is om meer ‘gezichten’ voor de groep zoveel mogelijk te beperken, maar dit is in periodes van ziekte niet altijd te vermijden. Ondersteuning door de onderwijsassistenten is mogelijk. Wanneer twee leerkrachten de verantwoordelijkheid voor één groep hebben, vindt frequent onderling overleg plaats en zijn beide aanspreekbaar over de groep. 

Scholenstichting

De Wilde Wingerd maakt deel uit van de Scholenstichting Pastoor Ariëns. De Scholenstichting biedt goed, eigentijds primair onderwijs, gebaseerd op de zich steeds vernieuwende katholieke traditie en op een persoonlijke betrokkenheid van een ieder. Onder het beheer van de scholenstichting staan naast De Wilde Wingerd nóg drie katholieke basisscholen, te weten De Franciscus, De Kameleon en De Pionier. De eerste twee scholen zijn beiden gevestigd in Maarssenbroek en de Pionier ligt in Maarssendorp.

De vier directeuren van de scholen maken deel uit van het bovenschools managementteam (BMT) van de stichting. Het BMT wordt geleid door het College van Bestuur van de scholenstichting. Het bestuur van de scholenstichting stelt het beleid op hoofdlijnen vast. In het BMT wordt het bovenschools beleid voorbereid en afgestemd. Het College van Bestuur draagt verder zorg voor het uitvoeren, evalueren en bijstellen van het beleid en voert overleg met interne en externe organisaties en wordt hierbij ondersteund door een administratief medewerker. Voor de uitvoering van het beleid op de eigen basisscholen en de dagelijkse gang van zaken op de basisscholen zijn de directeuren eindverantwoordelijk. Op school is een medezeggenschapsraad actief en een afvaardiging van deze raad heeft zitting in de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van de scholenstichting. Op de website Scholen op de kaart is als bijlage een organogram van de scholenstichting opgenomen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Kleuters krijgen een breed aanbod op de domeinen sociaal-emotionele ontwikkeling, rekenen, taal, spel en motoriek. Uitgangspunt bij de lessen zijn de doelen die leerlingen aan het eind van de kleuterperiode moeten beheersen.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Deze tijden betreffen een leidraad voor het individueel op de groep afgestemde lesrooster.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Het onderwijskundige aanbod wordt gecoördineerd en geëvalueerd door het MT (directie/IB). Daarnaast zijn de specialisten en het schoolteam betrokken op de inrichting en evaluatie van de inhoud en organisatie.

Onze ambitie is om in het komend schooljaar onze instructie nog beter af te stemmen op de verschillende onderwijsbehoeften van elk kind.


Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Wij werken samen met peutergroep Duimelijn. Deze is gehuisvest in een eigen pand direct naast de school. De peutergroep deelt in het gebouw de ruimte met BSO Blitsers (leeftijd8-). Het betreft een ruime ruimte waarin de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken.  Peutergroep Duimelijn is een gecertificeerde VVE-peutergroep en er wordt gewerkt met de Uk & Puk methode.

Terug naar boven