Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
De Ladder heeft een vakdocent gym die iedere woensdag de gymlessen verzorgt voor de groepen 3 t/m 8.
Daarnaast heeft De Ladder een vakdocent natuur die iedere dinsdag natuurlessen verzorgt voor de groepen 1 t/m 8.
Speel- werkles. Iedere dag is er twee keer een moment waarop de leerlingen in de klas gaan spelen in de hoeken, met allerlei constructiematerialen, ontwikkelingsmaterialen, spellen met vorm en kleur en knutselmaterialen.
Kringactiviteiten rekenen en taal, muziek en drama
Bewegingsonderwijs en motorische ontwikkeling Dagelijks spelen de kleuters in onze eigen kleutergymzaal of buiten
Engels: Vanaf groep 1 krijgen kinderen via methode 'Take ik Easy' spelenderwijs Engels met native speaker
De doelgroep van De Ladder is onderwijs bieden aan leerlingen tussen de 4 en 12 jaar oud.
Dit faciliteren wij door het werken volgens de cyclus van handelingsgericht werken (HGW) en de Kanjerprincipes. HGW is een systematische manier van werken, waarbij waarnemen, begrijpen, plannen en realiseren centraal staat. Waarnemen gebeurt door het evalueren van het groepsplan, het verzamelen van leerlingengegevens in een groepsoverzicht en het signaleren van leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Bij het begrijpen worden deze specifieke onderwijsbehoeften benoemd. Tijdens het plannen worden de leerlingen met vergelijkbare onderwijsbehoeften geclusterd en wordt er een groepsplan op drie niveaus opgesteld: het minimumniveau, het basisniveau en het verrijkingsniveau. Als laatste wordt het uitvoeren van het groepsplan gerealiseerd.
Leerlingen met o.a. dyslexie, dyscalculie werken binnen de groep met extra hulpmiddelen en krijgen extra inoefening. Kinderen die op sociaal emotioneel vlak extra ondersteuning nodig hebben krijgen extra structuur. Dit wordt gefaciliteerd door remedial teaching of hulp van de onderwijsassistent op drie dagen per week.
Er zitten ook grenzen aan hetgeen wij leerlingen aan extra ondersteuning kunnen bieden. Wij zijn een reguliere school met gemiddeld 25 leerlingen in een groep. Voor leerlingen met een specifieke onderwijsbehoefte zullen wij samen met ouders bespreken of we op school de juiste begeleiding kunnen bieden. Dit hangt af van de gevraagde begeleiding en de context van de groep waar een leerling in geplaatst moet worden (grootte groep, onderwijsbehoefte van de andere leerlingen). Indien wij dit niet kunnen bieden, zullen we samen met de ouders op zoek gaan naar een andere school.
Leerlingen die vanuit het signaleringsinstrument SIDI meerbegaafdheid naar vorig komen dat de verrijkingsstof die in de klas geboden wordt onvoldoende is, krijgen begeleiding buiten de klas in de RT-extra, waar de leerlingen 'leren leren', leren kritisch denken en probleemoplossend vermogen vanuit de hogere denkordes.