De Ontdekking

Kijkakkers 1 a-5 6026 ER Maarheeze

Schoolfoto van De Ontdekking

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij De Ontdekking!

Onze school bereidt kinderen voor op de toekomst. Ons doel is om kinderen te helpen hun eigen rugzak te vullen met waardevolle kennis en ervaringen, en als dat nodig is, ook ballast te verwijderen. Door samen te spelen en te leren, in een veilige, uitdagende en betekenisvolle omgeving zowel binnen als buiten de school, vergroten we de betrokkenheid en het eigenaarschap van onze leerlingen. We stimuleren creativiteit, spel en ontdekkend leren, waarbij elk kind de mogelijkheid krijgt om zich volledig te ontwikkelen. Wij geven onze kinderen een goede basis voor het vervolgonderwijs.
Onze slogan hierbij is: Samen veilig ontdekken!

Kom kijken en beleven!

Kijk ook eens op onze website of loop eens bij ons binnen! www.obscranendonck.nl 

    Missie en visie

    Kenmerken van de school

    • Uniek
    • Samen
    • Veilig
    • Ontdekken

    Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

    Toelichting van de school

    De Ontdekking laat de laatste jaren een stabiel leerlingaantal zien. De verwachting is dat we de komende jaren iets gaan groeien, daar zijn we trots op! 
    Weergave aantal leerlingen

    Leerlingen
    127
    Landelijk gemiddelde
    212

    Bron

    Verdeling naar leerjaar en leeftijd

    Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

    Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

    Bron

    Schooltijden en opvang

    Toelichting van de school

    Bij ons gaat om 8.20 uur de bel en mogen de kinderen zelf naar binnenlopen. We werken met een verkorte middagpauze, waarbij alle kinderen op school eten. Voor het toezicht en de begeleiding krijgen we ondersteuning van een aantal 'overblijfkrachten'. De voor- en naschoolse opvang wordt onder andere geregeld door Kinderopvang Kiekeboe.

    In de Wet op het Primair Onderwijs is vastgelegd dat basisschoolleerlingen in de acht jaar dat ze op school zitten tenminste 7520 lesuren krijgen. Voor leerlingen in de groepen 3 tot en met 8 geldt bovendien een verplichte vijfdaagse schoolweek. Maximaal zeven keer per schooljaar mag voor deze groepen in plaats van een vijfdaagse schoolweek een vierdaagse schoolweek worden ingeroosterd, los van de vierdaagse schoolweken als gevolg van erkende feestdagen. 

    Bij De Ontdekking hebben alle leerlingen van groep 1 t/m 8 wekelijks evenveel lesuren. Dit betekent dat alle leerlingen op woensdag- en vrijdagmiddag vrij zijn.


    Veelgestelde vragen

    Weergave Schooltijden en opvang

    Handige informatie

    Waar wonen de leerlingen van deze school?

    Terug naar boven