Meester G. Propschool

Burgemeester Leenstraat 11 7242 AA Lochem

  • Onze cultuurschool. We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van het creatief denkvermogen.
  • Een inkijkje in ons logo. Hier kunt u zien waar onze school voor staat.
  • Kleuters spelen heerlijk buiten op het nieuwe plein.
  • De bovenbouw leerlingen vermaken zich opperbest op het nieuwe plein.
  • Het plein heeft een keur aan nieuwe en uitdagende speeltoestellen.

Het team

Toelichting van de school

Onze schoolteam is samengesteld uit enthousiaste, betrokken leerkrachten van verschillende leeftijden, een ambitieuze directeur en een deskundige intern begeleider. Er is een evenwichtig team op de school wat betreft talenten en eigenschappen.

Met trots kan ik u melden dat wij een aantal specialisten in ons midden hebben, als een kunst- en cultuurspecialist, een leerkracht met aanvullende studie Nederlands, een ICTer, een leesspecialist, een leerkracht met specialisatie kinderyoga, een leerkracht die ook voetbaltrainer is en een muziekleerkracht.

Het team volgt jaarlijks schoolontwikkelingsgerichte scholing en indien nodig individuele scholing. Ook voor de leerkrachten is de school een continue leeromgeving en een lerende organisatie.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij zijn aangesloten bij PON (Personeelscluster Oost Nederland). Als er iemand ziek is of nascholing heeft, komt er een vervanger van deze organisatie.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Onze kunst en cultuur coördinator is opgeleid ICC-er. Zij heeft ook de HBO-vervolgopleiding gedaan, waardoor ze de leerkrachten kan coachen.

De leerkrachten geven op hoog niveau tekenen, handvaardigheid en lessen over cultureel erfgoed dankzij de op school ontwikkelde methodieken op die gebieden.

De school is onlangs geselecteerd voor een subsidie zodat wij bij ons op school de methodiek "Podiumkunsten" hebben kunnen ontwikkelen. De methodiek is tot stand gekomen dankzij de medewerking van musici van de Muzehof, de muziekschool van Lochem en Zutphen.

Een keer per week geeft een leerkracht kinderdans en -drama aan de leerlingen.

In de bovenbouw worden de gymlessen verzorgd door een vakleerkracht. Ook zijn er leerkrachten voor het verzorgen van Spaans en Zweeds.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De intern begeleider heeft drie hoofdtaken: Coördinerende, begeleidende en innoverende taken. De IB-er is er om leerkrachten te coachen in het analyseren van zorgen rondom sociaal-emotionele en/of cognitieve problemen en het omgaan met klassenmanagement. Ook coacht de IB-er waar nodig de leerkracht bij het maken van het plan van aanpak.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven