Openbare Dalton Basisschool Nettelhorst

Bolksbeekweg 4 7241 PH Lochem

  • De jaarlijkse kookweek is een van de hoogtepunten in het schooljaar waarbij kinderen alles zelf doen. Van kopen tot koken.
  • De onderbouw groep waar de kinderen uit groep 1, 2 en op momenten groep 3 samen werken, spelen en leren.
  • Onze buitenruimte is groen, royaal en geweldig. Er zijn kippen, wilgenteenhutten, voetbalveld, waterpomp, bomen en ruimte.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Op het moment dat een leerkracht ziek is, verlof heeft dan doen wij een beroep op het Personeelscluster Oost Nederland (PON). Zij zorgen voor invalleerkrachten. We werken hierbij met een webbased systeem waarbij wij als school aangeven wat we nodig hebben aan vervanging. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We werken met bouwgroepen, daarnaast werken we deels op leerlijn. Dit betekent dat we het onderwijs passend bij het kind aanbieden; niet iedereen hoeft hetzelfde op hetzelfde moment te doen. De instructiemomenten zijn op niveau; daarbij kan het kind zelf ook aangeven als het aan wil sluiten bij een bepaalde instructie. Hierin is veel ruimte voor het kind om zijn eigen keuzes te maken.

Per dag zijn er verschillende werkblokken waar instructies worden gegeven, en waar kinderen zelfstandig aan het werk gaan met de taken die zij op hun weektaak hebben staan. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid nemen voor het eigen leerproces is belangrijk en hier richten we ons op. 

 

Klasindeling

  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Kinderen met een speciale onderwijsbehoefte zoals ADHD, ADD, autisme, dyslexie. Verder krijgen kinderen die meer begaafd zijn ruimte om te werken op hun eigen niveau en waar nodig speciale onderwijszorg.

We kunnen maatwerk bieden doordat we op leerlijn werken en ieder kind volgen in zijn eigen leerroute. 

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Terug naar boven