IKC De Tragellijn

Graaf Ottoweg 91 6915 VT Lobith

  • Een warm welkom voor iedereen! Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact met kinderen en ouders.
  • Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen met plezier naar school gaan! Het welbevinden van ieder kind staat voorop!
  • Verwonderen en ontdekken verhogen de betrokkenheid en motivatie van kinderen/
  • Programmeren, coderen en mediawijsheid zijn onderdeel van ons curriculum.
  • Ieder kind leert op zijn eigen manier. Werken met de handen, tekenen op papier of denkend in het hoofd.

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op IKC De Tragellijn

!In ons Integraal Kindcentrum (IKC) werken de kinderopvang 'Zonnekinderen', basisschool 'De Tragellijn' en buitenschoolse opvang 'Zonnekinderen' nauw samen. De verschillende onderdelen zitten allemaal onder één dak.

Op onze school bereiden wij kinderen voor op hun toekomst! Kinderen gaan de uitdaging aan om zichzelf verder te ontwikkelen in kennis, vaardigheden en eigen talenten. Vanuit de principes van 'The Leader in me' begeleiden de leerkrachten de kinderen in het nemen van persoonlijk leiderschap en het leren en oefenen van vaardigheden en kennis. Van en met elkaar leren staat bij ons centraal. Kinderen leren om samen te spelen en te leren. Samen bereik je immers meer. Dit alles doen we vanuit een heldere en vaste structuur. Wij dragen zorg voor een goede doorgaande lijn, zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Op onze school ontmoeten de kinderen elkaar en zorgen we samen voor een veilige en prettige omgeving.

Nieuwsgierig geworden naar ons IKC? Kijk dan op onze website.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Oog, oor en hart voor ieder
  • Een warm, veilig schoolklimaat
  • Samen kan je meer dan alleen
  • (Zelf)leiderschap ontwikkelen
  • De basis op orde!

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Sinds 2019 vormen basisschool De Tragellijn en Kinderopvang Zonnekinderen samen 'IKC De Tragellijn'. In ons integraal kind centrum (IKC) is een komen kinderen van nul tot dertien jaar, voor onderwijs, opvang en welzijnsactiviteiten, samen. Wij dragen samen de zorg, het onderwijs en de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van ieder kind.

Dit schooljaar starten wij op IKC De Tragellijn met acht onderwijsgroepen; twee groepen 1/2, een groep 3, een groep 4, groep 5, een groep 6, groep 7 en een groep 8. Door het hele jaar heen stromen leerlingen in, die de leeftijd van 4 jaar bereiken. Daarnaast stromen er ook leerlingen in hogere groepen tussentijds in, vanwege wisseling school of verhuizing. 

Kinderopvang Zonnekinderen kent twee groepen dagopvang; een groep van 0 tot 2 (groep roze) en van 2 tot 4 (groep blauw). 

Sinds 2022 heeft ons IKC een groen schoolplein. Naast dat een groen schoolplein een belangrijke bijdrage levert aan een duurzame en circulaire toekomst, daagt een groen schoolplein uit tot diversiteit in spelen; spelen, ontdekkend leren, klimmen en klauteren en zorg dragen voor de natuur om hen heen. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
173
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Sinds 2019 vormen basisschool De Tragellijn en Kinderopvang Zonnekinderen samen 'IKC De Tragellijn'. In ons integraal kind centrum (IKC) komen kinderen van nul tot dertien jaar, voor onderwijs, opvang en welzijnsactiviteiten, samen. Wij dragen samen de zorg, het onderwijs en de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van ieder kind.

Wij bieden de volgende opvangmogelijkheden op ons IKC. 

Dagopvang 0-2 jaar (groep roze)

De opvang voor de allerjongste kinderen; de baby’s en dreumesen van 0 tot 2 jaar. 

Dagopvang 2-4 jaar (groep blauw)

De peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De peutergroep grenst aan het peuter-kleuterplein. Peuters en kleuters ontmoeten elkaar iedere dag en spelen en werken op verschillende momenten van de dag samen. Peuters en ouders ervaren op deze manier dat de start van een peuter op onze basisschool vloeiend en spelenderwijs verloopt.

Voor -en naschoolse opvang 4-13 jaar

Iedere dag is er voor- en naschoolse opvang in ons IKC. De voor- en naschoolse opvang maakt gebruik van onze aula; het middenpunt van ons IKC. Iedere week is er een wisselend activiteitenaanbod op het gebied van Sport, Cultuur, Natuur & Avontuur, Multimedia en Wereldwijs. De omgeving van school leent zich perfect voor avonturen in de natuur en zijn er volop mogelijkheden om lekker te sporten.

Medewerkers van Zonnekinderen zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 07.00 – 18.30 uur op telefoonnummer 0316- 541390 (doorkiesnummer 2) of mail: info@zonnekinderen.nl

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

In schooljaar 2020-2021 is op stichtingsniveau het veiligheidsbeleid vastgesteld. Een heel uitgebreid documenten waarin veel bijlagen zijn opgenomen. Alle afspraken, protocollen en regels ten aanzien van o.a. gedragsregels, calamiteiten, digitale veiligheid en ARBO zijn hierin opgenomen.


Terug naar boven