Don Boscoschool

Ruishornlaan 29 2162 VW Lisse

Schoolfoto van Don Boscoschool

Resultaten eindtoets

Toelichting van de school

Op het SBO doen de (meeste) leerlingen geen cito eindtoets. Wel wordt er voor alle leerlingen de Kapinga en de NIO afgenomen. Op basis van deze gegevens en de citogegevens wordt het advies in groep 8 bepaald.

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

De schoolverlaters in schooljaar 2013/2014 laten de volgende uitstroom zien: 

VSO      12 %

PRO      38 %

VMBO B/K LWOO      44 %

VMBO B/K       6 %

VMBO TL      0 %     

HAVO      0 %    

VWO      0 %  

Als je dit afzet tegen het gemiddelde IQ van de schoolverlaters in dit schooljaar van 77 dan valt te verwachten dat de gemiddelde uitstroom 50/50 Pro/LWOO is. (zie inschaling theoretisch OPP op basis van IQ). Met eenuitstroompercentage van 50 procent naar VMBO B/K met LWOO mag je concluderendat dit naar verwachting is. Als je de uitstroompercentages van 2013/2014 afzettegen die van voorgaande 2 jaren dan zie je dat al jaren het grootstepercentage uitstroomt naar VMBO B/K met LWOO.

Weergave Schooladvies

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

De Aloysius Stichting gaat voor 'Beter dan goed onderwijs'. <span style="line-height:1.5;">Alle scholen genieten het vertrouwen van de Inspectie van het Onderwijs, dus ook de Don Boscoschool.</span>

Terug naar boven