Basisschool Triangel

Linnerhof 36 6067 EJ Linne

Schoolfoto van Basisschool Triangel

Het team

Toelichting van de school

Het management van de school bestaat uit de directeur en de intern begeleider. Wij kennen de volgende functies binnen onze school: leerkracht, onderwijsondersteuner, administratieve kracht, specialist jonge kind, specialisten rekenen, specialist gedrag, specialisten taal, specialist hoogbegaafdheid en intern begeleider. De meeste medewerkers werken al meerdere jaren binnen onze school. Soms stromen nieuwe medewerkers in. Begeleiding en ondersteuning is voor deze nieuwe medewerkers gewenst. De leeftijd van de medewerkers is gevarieerd in leeftijdsopbouw.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Sinds het schooljaar 2018-2019 wordt binnen INNOVO gewerkt in clusters. Wij zijn aangesloten bij het cluster Zuid West Midden Limburg. De volgende scholen zijn hierbij aangesloten: Draaiende Wieken (Posterholt), Keuningshöfke (Koningsbosch), het Avontuur (Buchten), Swentibold (Born) en BS Triangel (Linne). Met dit cluster werken we aan gezamenlijke ontwikkelonderwerpen. Zo willen we de kwaliteit van het onderwijs verhogen. 

Daarnaast: is er vervanging nodig dan wordt eerst op de betreffende school geprobeerd de vervanging intern op te lossen. Lukt  dit niet, dan wordt in een uiterst geval een beroep gedaan op de andere scholen binnen het cluster.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De school gaat uit van een leerstofjaarklassensysteem. Ieder schooljaar bekijken we welke combinatieklas(sen) er gevormd moet(en) worden. De indeling van combinatiegroepen vindt plaats op basis van ontwikkeling bij de leerling, beoordelingen, scores, vriendschappen.

De instructielessen worden in het algemeen in de groep aangeboden. Na de eerste instructie kunnen leerlingen op het werkplein aan de slag met hun opdrachten (en weektaak). In het groepslokaal wordt extra instructie gegeven.  

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Dagelijks is er een kringactiviteit waarin de taal- en of rekenactiviteiten worden aangeboden. Binnen deze kringactiviteiten wordt ook aandacht besteed aan wereldoriëntatie en seo.

Beweging is van groot belang in de ontwikkeling van jonge kinderen. Vandaar dat er iedere dan minimaal één beweegmoment is. Dit moment kan bestaan uit beweeglessen in de speelzaal, maar ook buitenspel of kleuterdans maken hier onderdeel van uit.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Met onderwijstijd bedoelen we de uren in een week die de leerling op school is. De aangegeven uren geven een indicatie van de leertijd. Wanneer blijkt dat een bepaald vakgebied extra aandacht nodig heeft, wordt hier leertijd aan toegevoegd en wordt weloverwogen gekeken waar deze lestijd in mindering wordt gebracht. 

Gezonde school

Onze school is in het bezit van drie themacertificaten van de 'Gezonde school':

  • Themacertificaat 'Voeding'
  • Themacertificaat 'Bewegen en sport'
  • Themacertificaat: 'Relaties en seksualiteit'

De activiteiten rondom de gezonde school vinden plaats tijdens de momenten voor wereldoriëntatie, levensbeschouwing en/of bewegingsonderwijs. Meer informatie kunt u vinden via de website van de gezonde school.

Wilt u meer informatie: www.innovo.nl/verantwoording verplichte onderwijstijd en/of

www.innovo.nl/gronden voor vrijstelling van onderwijsactiviteiten

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wat is het school ondersteuningsprofiel?

Leerlingen hebben soms extra ondersteuning nodig. In het school ondersteuningsprofiel staat welke extra ondersteuning de school biedt, naast de basisondersteuning. Ook staat in het document welke doelen en wensen de school heeft voor de toekomst. Daarnaast komt het contact met ouders over de ondersteuning aan bod. Leraren, de schoolleiding en het bestuur stellen samen het school ondersteuningsprofiel op.

                                                                                        

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

zie schooljaarplan

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Organisatie en ontwikkelingen m.b.t. de vorming van een KC

Basisschool Triangel is de enige basisschool in Linne. In augustus 2010 vestigden de peuterspeelzaal, de buitenschoolse opvang en de voor- en naschoolse opvang zich in ons gebouw, verzorgd door de huidige kinderopvang SKEM (Stichting Kinderopvang Echt en Maasgouw) die valt onder SKR (Stichting Kinderopvang Roermond). Meerdere educatieve partners en participanten gingen gebruiken maken van ons gebouw: o.a.  muziekschool, beweging en sport, dansgroep, harmonie en bibliotheek. We zijn voornemens te komen tot een Kindcentrum. Hiervoor werd in 2018 een intentieverklaring ondertekend door INNOVO, stichting voor katholiek onderwijs, Stichting Kinderopvang Roermond en de gemeente Maasgouw.

Terug naar boven