Op welke manier informeert deze school de ouders?
Aan het begin van het schooljaar stuurt iedere leerkracht informatie over haar of zijn groep en informeert u globaal over bijzonderheden, werkwijzen en de leerstof van desbetreffende groep. Daarnaast is er een inloopmoment om kennis de maken met de leerkracht.
In september houden we het ouder vertelmoment. Als school willen wij graag gebruik maken van de expertise van ouders in het belang van het kind. In een gesprek van 10 minuten krijgt u de mogelijkheid om informatie te vertellen over uw zoon/dochter. Daarnaast is het goed om verwachtingen over en weer aan elkaar uit te spreken. Twee maal per leerjaar wordt er een spreekavond gehouden. Deze besprekingen duren 10 minuten per leerling. Mocht er tussendoor behoefte bestaan om met een leerkracht van gedachten te wisselen, dan kan dat natuurlijk altijd. Na schooltijd kunt u, het liefst na een afspraak gemaakt te hebben, bij hen terecht. Als een kind 4 jaar is geworden, is de ouder een dagdeel welkom om mee te kijken.
Op twee momenten in het jaar wordt School in Bedrijf georganiseerd. U bent dan van harte welkom in de klas van uw kind(eren) te kijken hoe het tijdens een schooldag gaat.
Een cursusjaar is in twee gelijke perioden verdeeld. Aan het eind van iedere periode krijgt uw kind een rapport.
Als een kind 4 jaar is geworden, ontvangt de leerling een huisbezoek of er vindt een gesprek op school plaats. De leerkracht maakt dan kennis met de eigen omgeving van de leerling, zodat deze beter begrepen kan worden als hij / zij iets over de thuissituatie vertelt. Vanaf groep 2 vinden er huisbezoeken plaats indien daar aanleiding toe is. Het initiatief hiertoe kan zowel van de leerkracht als van de ouders uitgaan.
Namens de directie wordt er iedere week een nieuwsflits verstuurd. In de groepen 1 en 2 worden er wekelijks nieuwsberichten geschreven. In groep 3 versturen de leerkrachten themabrieven. Vanaf groep 4 krijgt u per e-mail een weekagenda. Onze schoolkrant, Kek!, komt 2 keer per jaar uit. Naast belangrijke informatie vindt u hierin ook allerlei creatieve uitingen van de kinderen. Verder gaat alle communicatie via Parro. Dit is een digitaal ouderportaal, geschikt voor tablet, smartphone en computer. U kunt meldingen krijgen als er een bericht voor u is. Als uw kind op school komt, krijgt u daarover een e-mail. Na een eenmalige registratie, werkt dit uitstekend! Er zit ook een chat functie bij, digitaal ziek melden kan ook. Kortom een praktisch communicatiesysteem.
Op CBS Het Kompas werken wij met het administratiesysteem ParnasSys. In dat systeem houden we de gegevens (waaronder adressen, telefoonnummers, absenties) van de leerlingen bij. We voeren hier de resultaten van de niet-methode gebonden toetsen in (Cito). Er wordt aan de ouders een inlogcode voor het Ouderportaal van ParnassSys verstrekt, zodat zij deze gegevens kunnen inzien. Het is belangrijk dat de juiste e-mailadressen van de ouders bij ons bekend zijn. Dat is de verantwoordelijkheid van u als ouders. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier van uw kind. Als uw e-mailadres verandert, kunt u dit doorgeven of zelf aanpassen in ParnasSys. Als u de code kwijt bent voor het Ouderportaal, kunt u dit aangeven bij de directeur. Hij kan een nieuwe code laten aanmaken.
Inloggen: www.ouders.parnassys.net