De Leeuwerik

Zandkreekstraat 35 4456 AL Lewedorp

  • Schoolfoto van De Leeuwerik
  • Schoolfoto van De Leeuwerik
  • Schoolfoto van De Leeuwerik
  • Schoolfoto van De Leeuwerik
  • Schoolfoto van De Leeuwerik

Het team

Toelichting van de school

De inzet van het schoolteam is schooljaar 2023-2024 als volgt:

ma, wo-vr: meester Giel , directeur

 di, wo Juf Remona, intern begeleider

plusklas (vrijdagochtend): juf Cindy

groep 1: ma-di: juf Erna, wo-vr:juf  Dagmar

groep 2: ma-do: juf Rianne vr: juf Kayleigh

groep 3 : ma-do:juf  Mariëlla  vr: juf Remona

groep 4/5: ma-wo: juf Joanke do-vr: juf Sofie

groep 6/7: ma, do-vr: juf Lisette  di-wo: juf Petra

groep 8: ma, wo-vr: juf Hedi di: juf Cindy

onderwijsassisent do-vr: juf Marlies 

onderwijsassistent ma-wo: juf Kayleigh 

Gymleerkracht: di juf Hedi

Fysiotherapeute: di: Lisette Bil

ma-vr: Alexandra Draga; schoonmaak

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij verlof of ziekte wordt altijd eerst de eventuele duo-collega benaderd of een ander personeelslid dat niet werkzaam is op de betreffende dag. Mocht deze niet voorhanden zijn, dan schakelen we de vervangingspool in, TCOZ (Transfer Centrum Onderwijs Zeeland). Mocht hier niemand voorhanden zijn, dan kijken we intern of we mensen vrij kunnen roosteren. In het minst gunstige geval wordt de groep naar huis gestuurd. Wat de laatste optie betreft, proberen we dit uiteraard zo weinig als mogelijk toe te passen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Tezamen met Kinderopvangorganisatie Kibeo zijn we op weg naar een Integraal Kind Centrum. We streven naar vergaande samenwerking om de doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 13 goed neer te zetten. 

Er is ook een leespunt van de bibliotheek Oosterschelderegio aanwezig. Twee keer per week op dinsdag- en donderdag middag is er een vrijwilliger aanwezig om boeken in te nemen en uit te lenen. Dit is niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor de andere bewoners van Lewedorp. Verder is er ook nog een leesconsulent aanwezig vanuit de bibliotheek die in de groepen actief bezig is met leesbevordering en leesbeleving.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de onderbouw leren de kinderen, vanaf het moment dat zij vier jaar zijn, spelenderwijs. Elk jaar staan diverse thema's op het programma, zoals mensen, lente, verkeer, steeds op het niveau dat past bij de leeftijd van de kinderen.

Vanuit een veilige speel-leeromgeving ontwikkelen de kinderen zich op verschillende gebieden; taal, rekenen, motorisch en sociaal emotioneel. Het is hier van groot belang dat kinderen zich veel kunnen en mogen bewegen. Dit doen ze tijdens de lessen in de speelzaal, in de gymzaal en tijdens het buitenspel.

Vanaf het moment dat kinderen vier jaar zijn geworden, starten ze in groep 1. In de regel gaan kinderen die starten tussen augustus en 1 januari het jaar erop verder in groep 2. De leerlingen die na januari starten, blijven over het algemeen het schooljaar erna ook nog in groep 1.

In groep 2 wordt al steeds meer een beroep gedaan op de zelfstandigheid van de kinderen en worden de in groep 1 geleerde vaardigheden uitgebreid. De interesse voor en de voorbereiding op rekenen, lezen en schrijven komen nadrukkelijker aan de orde, maar ook hier spelenderwijs en aansluitend bij de ontwikkeling van de kinderen.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Onder wereldoriëntatie valt: geschiedenis, natuur, aardrijkskunde, verkeer en burgerschap. Onder taal valt bijvoorbeeld ook spelling en presenteren. Onder overig valt o.a.: sociale vorming, spelend leren, (technisch) schrijven, burgerschap

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Als school willen we kinderen opvangen en de gewenste ontwikkelkansen kunnen bieden (zowel bij de start als gedurende de schoolloopbaan) waar het mogelijk is en duidelijk aangeven wanneer het niet kan.

Afhankelijk van de ondersteuningsbehoeften zullen er met name op fysiek en medisch gebied grenzen zijn aan de opvangbaarheid.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Door middel van een gericht nascholingsaanbod voor de teamleden hopen we de komende jaren onze expertise te vergroten. Ook de inzet van intervisie groepen(bovenschools) leidt tot meer inzicht en kennis.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De Leeuwerik is gezamenlijk met kinderopvangorganisatie Kibeo op weg richting een Integraal Kind Centrum (IKC). We hebben een aanbod voor kinderopvang, voor en vroegschoolse educatie (VVE), kinderdagverblijf en peuteropvang. 

Terug naar boven