GBS Het Christal

De Biezenkamp 286 3831 JA Leusden

Schoolfoto van GBS Het Christal

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de pagina van Het Christal!

Wij zijn een kleinschalige, christelijke basisschool in Leusden waar bijbelgetrouw, eigentijds en doelgericht onderwijs wordt gegeven. Ons onderwijs heeft een duidelijke missie: "Kinderen leren en leven in relatie met Jezus. Ze kunnen hun talenten nu en later betekenisvol inzetten voor God, zichzelf en voor anderen."

Dat we een christelijke school zijn, betekent voor ons ook dat we kinderen willen uitdagen om zich optimaal te ontwikkelen. We geven daarom onderwijs van hoge kwaliteit, met aandacht voor ieder kind. Dat laten we u graag zien: op deze website, maar ook graag in de praktijk. Neem dus gerust contact op voor een afspraak!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • kleinschalig
  • bijbelgetrouw
  • eigentijds
  • doelgericht
  • oog voor het kind

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op onze school zitten ruim 120 leerlingen. Hierdoor kunnen we kleinschalig onderwijs te geven, met aandacht voor ieder kind. We zijn er trots op dat steeds meer ouders dit zien en voor onze school kiezen. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
151
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Met ingang van het schooljaar 2021-2022 werken we met een 4 gelijke dagen rooster. Dat betekent dat alle kinderen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 14.15 naar school gaan. Op woensdag gaan de kinderen van 8.30-12.30 naar school en hebben ze een vrije middag. In groep 1 en 2 gaan kinderen gemiddeld 940 uur naar school. In groep 3-8 wordt dat 980 uur. Hiermee voldoen we aan de richtlijnen van de overheid. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven