De Lispeltuut

Pauwenburg 8 8226 TA Lelystad

  • Schoolfoto van De Lispeltuut
  • Schoolfoto van De Lispeltuut
  • Schoolfoto van De Lispeltuut
  • Schoolfoto van De Lispeltuut
  • Schoolfoto van De Lispeltuut

Resultaten eindtoets Toelichting

Toelichting van de school

We zijn van mening dat een eindtoets weinig tot niets toevoegt aan ons beeld van elk kind of de groep kinderen. Maar vanaf 2016 is de eindtoets verplicht, dus doen we sinds 2016 we mee aan de eindtoets (IEP). De resultaten blijken inderdaad voorspelbaar. We houden bij of ons advies (we geven in februari van elk schooljaar adviezen aan het voortgezet onderwijs) afwijkt van de uitslag van de eindtoets. Dat blijkt niet het geval. Uiteraard zijn er minimale verschillen.. gemiddeld is 1/3 conform ons advies, 1/3 een beetje hoger en 1/3 een beetje lager. Al met al levert het een enkele aanpassing op naar boven (we zijn tenslotte verplicht om adviezen, in samenspraak met ouders, naar boven bij te stellen als daar reden toe is). 

Gemiddelde eindtoetsscores

De Inspectie van het Onderwijs controleert of het onderwijs op scholen van voldoende niveau is. Ze kijkt hiervoor onder meer naar de resultaten van leerlingen op de eindtoets. Het beoordelen van de resultaten werd tot en met 1 augustus 2020 gedaan op basis van de gemiddelde score van leerlingen. Dit is veranderd: vanaf 1 augustus 2020 kijkt de inspectie naar referentieniveaus.

De gemiddelde score van de school wordt vergeleken met de ondergrens van de inspectie. Toelichting

Let op: vanwege het coronavirus is er in schooljaar 2019-2020 geen eindtoets afgenomen. De referentieniveaus zijn daarom pas zichtbaar in 2020-2021.

Weergave

Bron

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen? Toelichting

Toelichting van de school

We gebruiken het CITO leerlingvolgsysteem voor groep 3 t/m 8 in januari en juni. Voor de kleuters gebruiken we ons eigen leerlingvolgsysteem.

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school? toelichting

Toelichting van de school

Wat zegt het als veel kinderen naar HAVO en VWO gaan? Niet zo veel. Die kinderen kunnen het wat makkelijker en ze hebben zich in elk geval ontwikkeld. Belangrijker vinden wij dat we voor het merendeel van de kinderen een fijne school zijn. Zowel naar de bovenkant als de onderkant weten we het beste uit kinderen te halen.

Mocht u vragen hebben n.a.v. deze cijfers, dan ben ik graag bereid u uitleg te geven.

mvg Hans Vos - directeur.

www.lispeltuut.nl

Weergave

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies? toelichting

In het eerste jaar

Bron

In het derde jaar

Bron

Terug naar boven