De Brink

Griend 25 18 8225 SC Lelystad

  • Schoolfoto van De Brink
  • Schoolfoto van De Brink
  • Schoolfoto van De Brink
  • Schoolfoto van De Brink
  • Schoolfoto van De Brink

Het team

Toelichting van de school

Van het personeel van Stichting SchOOL wordt verwacht dat zij bijdragen aan goed onderwijs; het stimuleren van leerlingen om het maximale uit zichzelf te halen. Zo kunnen de kinderen zich, binnen hun mogelijkheden, optimaal ontwikkelen en voorbereiden op de toekomst. Ons personeel geeft hen ruimte, richting en ruggensteun met behulp van toekomstgerichte onderwijsconcepten. Om dit mogelijk te maken blijven onze medewerkers zich regelmatig (bij)scholen en ontwikkelen.

Het team van De Brink bestaat in het schooljaar 2023-2024 uit 16 mensen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs en nieuwe didactische inzichten te verkrijgen, volgen de leerkrachten regelmatig cursussen of een opleiding. Wanneer een leerkracht (studie)verlof heeft of uitvalt door b.v. ziekte, nemen wij contact op met de vervangingspool. Wij werken hierbij samen met andere besturen in de regio.

Indien er geen invaller beschikbaar is, kan het voorkomen dat de klas een themadag krijgt. Tijdens deze themadag komt er een vakdocent van bijvoorbeeld natuur, programmeren, handvaardigheid, techniek, sport en bewegen de klas les geven. Tijdens deze themadag wordt er geen les vanuit de methodes gegeven. Als er geen vervanging voor de groep is dan wordt de klas over de verschillende groepen verdeeld. Bij hoge uitzondering sturen wij een groep naar huis. We bieden dan wel noodopvang aan. Hierover zullen wij u als ouder tijdig informeren. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het maximale aantal leerlingen in een groep is 28 leerlingen. In bepaalde situaties, bijvoorbeeld gerelateerd aan ondersteuningsbehoefte van leerlingen, kunnen wij hiervan afwijken.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Over hoe een schooldag op een basisschool er uitziet zijn wettelijke afspraken gemaakt. Scholen hebben sinds 1 augustus 2006 wel de ruimte gekregen om zelf de schooltijden in te delen. Voor de vormgeving van de onderwijstijd zijn enkele voorwaarden vastgesteld. Zo moeten leerlingen in totaal 7520 uur aan onderwijs volgen, verspreid over acht jaar, wat neerkomt op 940 uur per jaar. Dit hoeft niet precies zo te worden verdeeld. Daarnaast moeten scholen de activiteiten evenwichtig over de dag verdelen.

HVO/GVO: Humanistisch en Godsdienstig vormingsonderwijs. In de wet staat dat op onze school lessen vormingsonderwijs kunnen worden gegeven als ouders daarom vragen. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het doel van Passend Onderwijs is het verbeteren van de onderwijskwaliteit en de ondersteuning aan kinderen. Het gaat erom dat alle leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen op school, ook de leerlingen die extra begeleiding nodig hebben. Hierbij is het belangrijk om samen te bepalen wat de leerling nodig heeft om verder in zijn of haar ontwikkeling te komen. In Lelystad werken de schoolbesturen en de bijbehorende basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs samen om alle leerlingen passend onderwijs te kunnen geven. Binnen het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Lelystad Dronten werken alle partijen samen aan het doel om kwalitatief hoogstaand, passend en thuisnabij onderwijs te verzorgen voor alle leerlingen.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Visie van de school:

Voor de scholen binnen het bestuur van Stichting School, en dus ook voor De Brink, geldt dat een continuüm van kwalitatief goed onderwijs en van een goede zorgstructuur van wezenlijk belang is voor passend onderwijs binnen de eigen school. Samenwerking met de andere scholen, inclusief de SBO school/scholen, zorgt uiteindelijk voor dekkende opvang voor alle kinderen binnen ons bestuur. Het Onderwijszorgprofiel/Ondersteuningsprofiel speelt een belangrijke rol binnen Passend Onderwijs in Lelystad en Dronten.

De Brink beschrijft in haar zorgplan haar continuüm van onderwijs en zorg voor alle leerlingen. Dit plan is een werkplan en continu in ontwikkeling, op basis van wetgeving en nieuwe onderwijskundige inzichten.

Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Ook kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Het kabinet wil dat zoveel mogelijk kinderen naar een reguliere school kunnen gaan. Kinderen die het echt nodig hebben kunnen naar het speciaal basisonderwijs of het speciaal onderwijs. In Lelystad werken de schoolbesturen en de bijbehorende basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs samen om alle leerlingen passend onderwijs te bieden binnen het samenwerkingsverband passend onderwijs Lelystad/Dronten.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven