Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbaar leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635168" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
De school is gecertificeerd met het vignet Gezonde School voor het thema ‘Sport en bewegen’. De KW-school wil een actieve leefstijl stimuleren. Dit doen we onder andere door de inzet van een vakleerkracht voor het bewegingsonderwijs in alle groepen. We willen onze leerlingen in samenwerking met derden een gevarieerd aanbod van sporten aanbieden.
Binnen de school hanteren we het leerstofjaarklassensysteem. Wij stellen hoge, realistische doelen voor de school, de groep en de leerling. Onze klassenorganisatie is voorspelbaar en taakgericht. Door een heldere klassenstructuur ontstaat een positieve en vooral taakgerichte werksfeer, waarbinnen het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de leerlingen kan groeien. Wij werken in alle groepen met een lesmodel dat dezelfde opbouw kent. We bieden een gedifferentieerde instructie en verwerking (basis – intensief – verrijkt) waarbij we tegemoetkomen aan de onderwijsbehoeften van de leerlingen. Wij leren leerlingen om zelfstandig te werken en om samen te werken met klasgenoten.
Op onze school kunnen wij kinderen ondersteunen met:
- Gedragsproblemen (prikkelgevoelige leerlingen, werkhoudingsproblemen, overactief gedrag, impulsief gedrag, ADHD, ASS ) binnen bepaalde grenzen.
- Dyslexie
- Dyscalculie
- Vertraagde cognitieve ontwikkeling.
- Ontwikkelingsvoorsprong
Wij werken nauw samen met de volgende instanties:
- GGD-HM
- Zorgconsulent gemeente
- Logopediste
- Fysiotherapie
- Schoolmaatschappelijk werk
- Orthopedagoog van OnderwijsAdvies
- Auris
- RID (voor dyslexietraining op school)
- Hulpverleners binnen individuele trajecten (Enver, Eigenwijs)
- Samenwerkingsverband Midden-Holland
- Schakelklas NT2 leerlingen
- Leerplicht
- Plusklas binnen de stichting (PLUS met LEV)
Onze grenzen m.b.t. passend onderwijs:
In beginsel zijn alle kinderen welkom op onze school. Dat is ons uitgangspunt. Onze school kan kinderen basisondersteuning geven en in veel gevallen extra (extra) ondersteuning. De extra ondersteuning kent echter wel grenzen. Wanneer de begeleiding van een kind meer ondersteuning en zorg vraagt dan wij wellicht kunnen bieden, gaan wij altijd een gesprek aan met de ouders en het samenwerkingsverband (SWV). Wij kunnen zeer waarschijnlijk geen passend onderwijs geven aan:
1. Leerlingen die niet aanspreekbaar en aanstuurbaar zijn door meerdere personen en die sterk externaliserend gedrag vertonen tijdens het onderwijsleerproces en tijdens de heterogene processen in de groep
2. Leerlingen die een sterk individueel gerichte orthopedagogische- of orthodidactische begeleidingsvraag hebben
3. Leerlingen waarbij de cognitieve ontwikkeling stagneert en het welbevinden van het kind en het didactisch aanbod niet in balans is
4. Leerlingen waarbij niet aan de (fysieke) ondersteuningsbehoefte kan worden voldaan
5. Leerlingen die vanwege hun gedrag een gevaar vormen voor de medeleerlingen en/of leerkrachten
6. Leerlingen die 1 op 1 ondersteuning nodig hebben
Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning
De school heeft de ambitie om voor excellente leerlingen te zorgen voor een passend leerstofaanbod. Door het aanbieden van interessant en leerzaam verrijkingsmateriaal willen we de kinderen prikkelen om net dat stapje extra te zetten. Door te werken met de kinderen aan verschillende executieve vaardigheden, het doorlopen van de leerkuil en het leren leren wil de school deze leerling ondersteuning bieden. Dit is in ontwikkeling.
Wij zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Peuteropvang Polderrijk van De Waardse Kids en Kinderopvang en Laarsjes in de Polder. Wij zijn van mening, dat de ontwikkeling van alle kinderen gebaat is bij goede interprofessionele afstemming en een doorgaande lijn.