Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
De Zonnewijzer is een school met een leerstofjaarklassensysteem. Dit betekent dat kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd bij elkaar in een groep zitten. Deze leerlingen krijgen dezelfde basisleerstof aangeboden. Kan een kind de basisstof minder goed aan, dan krijgt het voor één of meer vakken een eigen programma aangeboden. Dan geldt ook voor kinderen die beduidend meer dan gemiddeld presteren. De kinderen van de groepen 4 tot en met 8 werken met Snappet: Snappet biedt adaptieve lesstof voor 9 vakken vanaf groep 4 en sluit aan op de bij school voorkomende lesmethoden.
De school beschikt over een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Tevens beschikt de school over enkele bevoegde onderwijsassistenten, waarvan enkelen in opleiding zijn aan de PABO. We hebben ingezet op kwaliteit voor de klas. We kennen 9 groepen, 3 groepen kennen fulltimers, de overige groepen kennen max. 2 leerkrachten in deeltijd. Vakken als tekenen en handvaardigheid, muziek en drama worden met plezier door eigen leerkrachten gegeven, maar er is ook externe expertise
Een schoolondersteuningsprofiel is een wettelijk verplicht document voor elke school.
Een schoolondersteuningsprofiel wordt door een schoolteam opgesteld en het team beschrijft in het profiel op welke manier de school passend onderwijs realiseert.
Het schoolondersteuningsprofiel heeft verschillende functies:
Het profiel geeft ouders inzicht in de wijze waarop onze school basisondersteuning en extra ondersteuning realiseert en welke kennis en kunde bij ons op school aanwezig is;
Het profiel geeft input voor het samenwerkingsverband, om vast te stellen of alle scholen samen een dekkend netwerk vormen van passend onderwijs voor alle leerlingen in onze regio Haaglanden;
Het profiel is ook een houvast bij de afweging of we voor leerlingen met een onderwijsbehoefte passend onderwijs kunnen bieden.
Dit ondersteuningsprofiel is tot stand gekomen vanuit het vorige schoolondersteuningsprofiel en vanuit de praktijk van alle dag waar wij als school mee te maken hebben.
Al jaren lang is onze missie: : “Uw kind is ook onze zorg”. In de praktijk betekent dat, dat we samen met ouders onze zorg willen delen. Binnen Passend Onderwijs richten we ons op kinderen met beperkingen of juist op kinderen die meer aankunnen. Alle kinderen doen er toe.De praktijk leert ons dat de kinderen waar extra aandacht voor nodig is, van het team veel vraagt.
Daar waar wij als school niet toereikend kunnen zijn, of daar waar wij denken dat we hulp kunnen gebruiken, kunnen we terecht bij de SPPOH (Stichting Primair Passend Onderwijs Haaglanden). Een samenspel tussen ouders, school, SPPOH en de expertises die er zijn in de onderwijswereld moeten leiden tot de beste begeleiding van kinderen die maar denkbaar is. In dit schoolondersteuningsprofiel staat beschreven hoe wij dit hebben georganiseerd met het doel de kinderen zo optimaal mogelijk te begeleiden in hun loopbaan op de basisschool.
Alle leerlingen zijn op grond van de wet op Passend Onderwijs welkom op De Zonnewijzer.
Dat wil niet zeggen dat de school alle kinderen naar behoefte kan ondersteunen.
Soms kent de school een zekere handelingsverlegenheid en wil graag geadviseerd worden om de ontwikkeling van een kind zo optimaal mogelijk te kunnen ondersteunen. Deze handelingsverlegenheid kan in de loop van de schoolcarrière ontstaan, maar kan zich ook direct bij binnenkomst van de leerling manifesteren.Uiteraard blijft de inbreng en medewerking van ouders onontbeerlijk.
In de loop der jaren heeft de school zich ontwikkeld in:
- Kinderen met autisme
- Kinderen met concentratieproblemen
- Kinderen met gedragsproblematiek
- Kinderen met communicatieproblemen
Arrangementen kunnen mogelijkheden bieden voor een paar extra handen in de klas of specifiek materiaal dat nodig is voor een kind waar de aanvraag voor is.