IKEC De Waterlelie

Prinsenhof 4 b 2263 EV Leidschendam

  • Schoolfoto van IKEC De Waterlelie
  • Schoolfoto van IKEC De Waterlelie
  • Schoolfoto van IKEC De Waterlelie
  • Schoolfoto van IKEC De Waterlelie
  • Schoolfoto van IKEC De Waterlelie

In het kort

Toelichting van de school

Elk kind verdient gelijke ontwikkelingskansen, ongeacht afkomst of achtergrond. De thuissituatie of andere omstandigheden kunnen van invloed zijn op de groei en ontwikkeling die zij doormaken. Integraal Kind en Expertise Centrum (IKEC) De Waterlelie is er voor alle kinderen van 0 - 13 jaar.?? Door onze aanpak en toewijding, ervaring en expertise zorgen wij ervoor dat kinderen en ouders kunnen bloeien vanuit hun kracht. Ouders spelen een belangrijke rol en kunnen bij ons terecht voor advies, hulp of een verwijzing naar onze samenwerkingspartners. Wat ons bijzonder maakt is de rijkheid aan diverse culturen die wij mogen ontvangen. Zo divers als een vijver waar dieren en planten in balans samen leven, zo divers is onze doelgroep.?? We bouwen een band op met het kind en zijn omgeving. Wij luisteren, denken mee en ondersteunen waar dat nodig is. Zo groeien kinderen op tot de beste versie van zichzelf. 

IKEC de Waterlelie, een wereld van verschil!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Iedereen is anders en dat mag
  • In verbinding met elkaar
  • Elkaar leren kennen, begrijpen
  • Respect voor elkaar
  • Een wereld van verschil

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het onderwijs deel van IKEC de Waterlelie telt bijna 200 leerlingen verdeeld over 10 groepen. Dit betekent, dat er rond de 25 leerlingen in een groep zitten. IKEC de Waterlelie heeft ook 2 instroomgroepen, een onderbouw- en een bovenbouwgroep. Hierin worden de leerlingen geplaatst die direct uit het buitenland komen en niet- of nauwelijks Nederlands spreken. Dit zijn groepen van maximaal 15 leerlingen. Zij leren in ongeveer 1 jaar voldoende Nederlands om het onderwijs in de reguliere groepen te kunnen volgen.

Voor informatie over ons aannamebeleid verwijzen we u naar onze website.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
209
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Alle soorten buitenschoolse opvang vallen in IKEC de Waterlelie onder Vlietkinderen.  De voorschoolse opvang (VSO) en naschoolse opvang (NSO) worden georganiseerd in hun eigen - daartoe ingerichte- ruimte.

In de middagpauze blijven alle kinderen in het IKEC. Zij krijgen lunch aangeboden. De lunch bestaat uit boterhammen met gezond beleg met weinig suikers. Daarnaast krijgen zij een gezonde snack. Ouders mogen eventueel zelf lunch meegeven, hierbij moeten de voedingsrichtlijnen van het IKEC in acht worden gehouden. Lunchen doen de kinderen in hun eigen klaslokaal. Verder vinden er tijdens en na schooltijd diverse activiteiten plaats, gegeven door vakleerkrachten in en rond het gebouw de Waterlelie.

Naast een middagpauze is er ook een ochtend pauze. Deze is rond 10 uur. Wij hanteren voor deze pauze een 'groente en fruit beleid'. Dit betekent dat alle leerlingen groente en fruit meenemen van huis om rond 10 uur te eten. Daarnaast mogen zij een eigen drinkbeker met water meenemen en drinken. Als IKEC bieden wji alle schooldagen ook groente en fruit aan, zo leren kinderen andere smaken proeven. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven