Daltonschool De Leeuwerik

Leeuwerikstraat 2 2352 ER Leiderdorp

  • Schoolfoto van Daltonschool De Leeuwerik
  • Schoolfoto van Daltonschool De Leeuwerik
  • Schoolfoto van Daltonschool De Leeuwerik
  • Schoolfoto van Daltonschool De Leeuwerik
  • Schoolfoto van Daltonschool De Leeuwerik

Het team

Toelichting van de school

Op Daltonschool De Leeuwerik werken 45 mensen. In totaal verzorgen 35 collega's de lessen in onze 18 groepen.
Op maandag, woensdag, donderdag hebben we een vakleerkracht gymnastiek en op vrijdag hebben we twee vakleerkrachten gymnastiek die de gymnastieklessen verzorgen. Wij hebben twee fulltime onderwijsassistenten. Eén ochtend per week ondersteunt een administratief medewerkster de school. Er is een fulltime conciërge aanwezig. De conciërge is niet in dienst van de stichting. Er zijn twee intern begeleiders die bezig zijn om de leerlingenzorg goed te laten verlopen. En er is fulltime een directeur. 

Met het hele team, de MR, de OR, ouders en kinderen maken wij van Daltonschool De Leeuwerik een hele gezellige school waar we werken aan de toekomst van de kinderen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De school werkt met een zogenaamde leerkracht+. Deze leerkracht(en) zijn ambulant en geven ondersteuning aan de groepen. In het geval van verlof zijn zij beschikbaar voor de vervanging. Daarnaast zijn parttimers beschikbaar om een extra dag te werken. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op onze school werken twee vakleerkrachten bewegingsonderwijs. In samenwerking met basisschoolmuziek.nl werken we met twee vakleerkrachten muziek die samen met de leerkracht de muzieklessen verzorgen. Naast deze vakleerkrachten hebben wij binnen onze school:

  • twee teamleiders
  • twee intern begeleiders (zorgcoördinatoren)
  • twee plusklasleerkrachten
  • leesspecialist
  • rekenspecialist
  • vvto-specialist
  • ICT-specialist
  • cultuurspecialist
  • twee excellentiespecialisten
  • twee onderwijsassistenten (5 dagen)

Voor de gehele week is er boventallig een fulltime leerkracht (bestaand uit meerdere personen) aanwezig die ondersteuning geeft aan de groepen volgens een rooster. Mocht er vervanging nodig zijn dan staat deze persoon voor de betreffende groep waar vervanging noodzakelijk is. 

Op meerdere dagen in de week zijn er externe remedial teachers aanwezig. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Daltonschool De Leeuwerik heeft een breed ondersteuningsprofiel. Er is geen specifieke doelgroep waar de school zich op richt of in onderscheidt.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De school biedt extra ondersteuning m.b.v. excellentiespecialisten aan leerlingen die extra uitdaging nodig hebben en heeft fulltime twee onderwijsassistenten in dienst die ondersteuning geven aan de leerlingen die dat nodig hebben. Daarnaast huren we een remedial teacher in die kinderen of groepjes kinderen extra kan ondersteunen als dat nodig blijkt. De school heeft ook een leerkracht+. Dat is een leerkracht (of leerkrachten) die op bepaalde dagen geen groep heeft en extra ondersteuning geeft aan groepjes kinderen. Bij ziekte of afwezigheid van een leerkracht valt deze leerkracht+ in. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven