Lorentzschool

Van Vollenhovenkade 17 2313 GG Leiden

  • Schoolfoto van Lorentzschool
  • Schoolfoto van Lorentzschool
  • Schoolfoto van Lorentzschool
  • Schoolfoto van Lorentzschool
  • Schoolfoto van Lorentzschool

Het team

Toelichting van de school

Het team van de Lorentzschool kenmerkt zich door een vruchtbare mix van ervaring en vernieuwingsgeest, van deskundigheid en motivatie. Alleen met zo’n team kun je als school waarborgen dat de leerlingen gedegen eigentijds onderwijs krijgen. Ons uitgangspunt is dat er maximaal twee vaste docenten per klas zijn. Dankzij onze omvang hebben we aanvullende expertises in huis, zoals intern begeleiders, remedial teachers, een ICT-coördinator, een eigen docent bewegingsonderwijs en experts op het gebied van hoogbegaafdheid en NT2. Voor het verhogen van de kwaliteit van de vakgebieden wetenschap/techniek en kunst maken we gebruik van diensten van externe docenten. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij het vervangen van afwezige medewerkers maken we gebruik van de volgende mogelijkheden:

- De duo-collega wordt gevraagd om extra te werken. 

- Binnen het leerkrachtenteam wordt gekeken of er een collega uit een van de andere groepen bereid is om in te vallen.

- Er wordt bekeken of er een leerkracht van de 'interne' invallijst beschikbaar is. Het gaat hierbij om leerkrachten die net met pensioen zijn en het heerlijk vinden om zo nu en dan een dag in te vallen.

- We zoeken contact met Pool-West. Dit is een regionaal opererende invalpool voor het basisonderwijs. De verzoeken die aan deze invalpool worden gericht betreffen meestal aanvragen voor een langere afwezigheid van een leerkracht zoals ouderschapsverlof of langdurige ziekte. 

Het komt niet vaak voor dat we een invalvraagstuk niet kunnen oplossen. Mocht er na heel veel zoekwerk geen leerkracht voor een groep beschikbaar zijn dan kan het voorkomen dat een groep leerlingen een dag niet naar school kan. We proberen ouders hier zo vroeg mogelijk van op de hoogte te stellen. De afspraak binnen onze school is dat onze kinderen nooit twee dagen achterelkaar thuis blijven en dat er altijd opvang is voor kinderen van ouders die echt geen opvang kunnen regelen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Combinatiegroepen

In de onderbouw werken wij in groep 1-2 combinaties. Leerlingen van 4, 5 en 6 jaar zitten bij elkaar in één groep. In de rest van de leerjaren streven we naar groepering op leeftijd

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Momenteel zijn wij bezig, op basis van onderzoek en input vanuit externen en ouders, om onze zorgstructuur te optimaliseren. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven