Montessorischool Apollo

Strausspad 3 2324 BG Leiden

Schoolfoto van Montessorischool Apollo

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte en/of afwezigheid van leid(st)ers maakt de school zo veel mogelijk gebruik van eigen teamleden of vaste invalleerkrachten. Helaas kan het voorkomen dat er onvoldoende invallers beschikbaar zijn. In dat geval gaan wij over tot een verdeling van de kinderen over de andere groepen. We verdelen de kinderen altijd volgens een vast verdeelrooster. De kinderen weten dan ook van tevoren bij welke groep ze ingedeeld zijn in geval van afwezigheid van hun eigen leid(st)er. Dit gebeurt in principe voor een maximale periode van 5 dagen.  Indien meerdere leid(st)ers tegelijkertijd ziek zijn en er geen vervanging te krijgen is, zal het niet mogelijk zijn om meer dan één groep te gaan verdelen. Daarom zullen we in dat geval overgaan tot het naar huis sturen van een groep. Indien een groep naar huis gestuurd zal gaan worden, zullen wij dit minimaal 1 dag tevoren aan de ouders laten weten via SchouderCom.  Mocht deze situatie langer dan twee dagen voorkomen, dan zullen we overgaan tot het rouleren van leid(st)ers. Het kan dan gebeuren dat de groep van uw kind naar huis wordt gestuurd, zodat de eigen leid(st)er een groep van een collega kan waarnemen. De directie houdt een overzicht bij van de groepen die verdeeld worden en de groepen die naar huis gestuurd worden. Hierbij wordt getracht om voor een evenredige verdeling op jaarbasis te zorgen. Uiteraard proberen wij het verdelen en het naar huis sturen van de kinderen zo veel mogelijk te voorkomen.  

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het montessorionderwijs kent geen verdeling van de vakken in tijd.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Het montessorionderwijs kent geen verdeling van de vakken in tijd.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Terug naar boven