De Leidse Houtschool

Adriaan Pauwstraat 1 2334 CG Leiden

  • Schoolfoto van De Leidse Houtschool
  • Schoolfoto van De Leidse Houtschool
  • Schoolfoto van De Leidse Houtschool
  • Schoolfoto van De Leidse Houtschool
  • Schoolfoto van De Leidse Houtschool

In het kort

Toelichting van de school

De Leidse Houtschool is een protestants christelijke basisschool gelegen aan de rand van de Leidse Hout, gehuisvest in een schitterend, karakteristiek gebouw uit de jaren dertig. Onze school ademt een lange geschiedenis van goed onderwijs. Wij zijn een buurtschool in de stad: gezellig, kleinschalig en overzichtelijk. We zijn ook internationaal georiënteerd; we onderwijzen naast het Nederlandse Curriculum het International Primary Curriculum.

Leren (en niet alléén cognitief) staat bij ons op school centraal. Hoe kun je ergens beter of zelfs heel goed in worden? Dit geldt voor de kinderen maar ook voor het team: ook wij leren met en van elkaar!

Op de Leidse Houtschool vinden wij het belangrijk dat de kinderen gemotiveerd en uitgedaagd worden om te leren vanuit hun eigen nieuwsgierigheid. Wij bieden een gevarieerd aanbod zodat kinderen zich breed ontwikkelen.

De basisbehoeften van kinderen staan centraal: autonomie, relatie en competentie. Welbevinden, betrokkenheid en verbondenheid zijn voor ons de basis voor het leren. Wij vinden het vooral heel belangrijk dat kinderen een fijne basisschooltijd hebben. 


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Authenticiteit
  • Doorzettingsvermogen
  • Flexibiliteit

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het aantal leerlingen op de Leidse Houtschool groeit door de komst van kinderen uit de wijk, vanuit de nabijgelegen omgeving en door kinderen van expats die op onze school worden aangemeld.

Wij streven naar maximaal 28 leerlingen in een jaargroep. In '23-'24 werken we met 10 groepen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
236
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De Leidse Houtschool hanteert traditionele schooltijden.
Hierdoor kunnen ouders hun kinderen tussen de middag thuis voor de lunch ontvangen en is er de mogelijkheid dat kinderen overblijven.

Boter, Kaas en Overblijf is een organisatie die in het gebouw van de Leidse Houtschool het overblijven en de naschoolse opvang regelt.
De medewerkers van Boter, Kaas en Overblijf onderhouden een regelmatig contact met leerkrachten en directie van de school.
Zo wordt er gestreefd naar een gelijke aanpak tijdens de schooltijden en overblijfmomenten.

In principe is er voor alle leerlingen die willen overblijven plaats. Aanmelding gebeurt via de site van Boter, Kaas en Overblijf.
Voor plaatsing op de naschoolse opvang dienen ouders ook, evt. via de site, contact op te nemen met genoemde organisatie.

In overleg met de ouders wordt gekeken op welke dagen een kind geplaatst kan worden.

www.boterkaasenoverblijf.nl

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Op de Leidse Houtschool werken wij (vanaf schooljaar 2022-2023) volgens de kenmerken van de autoritatieve opvoedstijl. Deze stijl kenmerkt zich door betrokkenheid, warmte en gezag. De verwachtingen van de leerlingen zijn hoog en tegelijkertijd is er ruimte voor de kinderen om zichzelf te zijn, te experimenteren en te ontdekken. Er worden duidelijke grenzen gesteld en er wordt gewerkt vanuit wederzijds respect

Terug naar boven