Openbare Basisschool De Arcade

Octavialaan 61 2314 BN Leiden

Schoolfoto van Openbare Basisschool De Arcade

Het team

Toelichting van de school

De groepen 3 t/m 8 krijgen 2x per week gymles van onze vakdocent. De gymzaal is in het gebouw, waardoor de gymtijd effectief kan worden ingezet. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging van de groepsleerkracht bij ziekte, studieverlof en scholing, vullen we zo goed mogelijk in. 

Wij zijn via onze stichting PROO Leiden/Leiderdorp aangesloten bij de vervangingspool POOLWEST. Dit is de regionale vervangingspool voor het primair onderwijs in de regio Delft – Pijnacker - Nootdorp – Lansingerland – Den Haag – Zoetermeer – Leiden. Via deze pool kijken wij bij afwezigheid van de leerkracht of er een vervanger beschikbaar is.

Tevens doen wij vaak een beroep op onze parttime leerkrachten om in te vallen. Mochten we geen vervanger vinden, dan kunnen we de ambulante mensen (zoals de vakspecialist, intern begeleider of de directeur) inzetten. Mocht dit niet lukken, dan kunnen we de groep verdelen over andere groepen. 

U kunt ervan uitgaan dat de directeur samen met het team een zorgvuldige afweging maakt en de beste oplossing kiest voor dat moment. Dat kan ook betekenen dat er in het uiterste geval een groep thuis moet blijven. Thuisblijven betekent niet direct dat de kinderen niet aan schoolwerk hoeven te werken. Dit kan per situatie verschillen en wordt door de school met u gecommuniceerd.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Wij maken geen verschil in onderwijstijd tussen de onderbouw en de bovenbouw. De leerlingen hebben in een gewone week 25,75 uur les. De kleutergroepen werken met Kleuteruniversiteit en Met sprongen vooruit. Het accent in de groepen 1-2 ligt op betekenisvol leren.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Leerlingen moeten in de acht schooljaren van het basisonderwijs ten minste 7520 uren onderwijs krijgen. Verder moeten leerlingen in de eerste vier jaren (onderbouw) ten minste 3520 uur onderwijs krijgen. In de laatste vier jaren (bovenbouw) is dit 3760 uur.

Op OBS de Arcade zorgen we ervoor dat de leerlingen minimaal 7520 uur onderwijs krijgen. We zullen altijd marge uren over houden.

De verdeling over de vakken is zoals gebruikelijk en naar ondersteuningsbehoefte van de groep. Dat maakt dat we ieder kind en iedere groep willen bieden wat ze nodig hebben.

Engels wordt gegeven vanaf groep 1.

Met de methode Leskracht wordt er thematisch gewerkt aan de vakken wereldoriëntatie, natuur en techniek.

Burgerschap komt aanbod bij de Kanjertraining, Leskracht en projecten.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Voor onze school geldt dat wij graag de dingen goed doen, zodat het kwaliteit van ons onderwijs blijft groeien. We hebben veel aandacht voor de professionaliteit en ontwikkeling van onze medewerkers en werken volgens beproefde kwaliteitssystemen. We gaan voor goed, toekomstgericht onderwijs vanuit de volgende pedagogische principes: betrokkenheid, nieuwsgierigheid, zelfstandigheid, zelfvertrouwen en samenwerken. In ons jaarplan vindt u onze doelen voor het huidige schooljaar. In het schoolplan staat beschreven waar wij de komende jaren aan werken. In het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) staat uitgebreid beschreven welke extra ondersteuning de school biedt, naast de basisondersteuning. Ook staat in het document welke doelen en wensen de school heeft voor de toekomst.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven