IKC Het Palet

Floris Versterstraat 2 B 8932 BR Leeuwarden

  • Schoolfoto van IKC Het Palet
  • Schoolfoto van IKC Het Palet
  • Schoolfoto van IKC Het Palet
  • Schoolfoto van IKC Het Palet
  • Schoolfoto van IKC Het Palet

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de pagina van IKC Het Palet!

IKC Het Palet is een integraal kind centrum (IKC) in de mooie wijk Huizum-west in Leeuwarden. Op deze prachtige school gaan leren en plezier heel goed samen. Wij zijn een Gezonde school en bieden uw kind veel individuele aandacht in een veilige leeromgeving. Uw kind kan vanaf 0 jaar bij ons terecht. voor kinderdagopvang, speelleergroep, voorschoolse opvang, naschoolse opvang en onderwijs vanaf groep 1 t/m groep 8. De kinderopvang en basisschool delen het gebouw met elkaar. We werken nauw samen in één team, onder één directeur, vanuit één en dezelfde (pedagogische) visie.

We hopen dat u hier een goede indruk krijgt van ons IKC. Voor een betere indruk verwijzen we u graag naar onze website https://www.hetpaletleeuwarden.nl/ en Facebook en voor de beste indruk nodigen wij u graag uit voor een rondleiding met de directeur.

Onze contactgegevens kunt u hier rechts vinden. Onze Facebookpagina vindt u hier: https://www.facebook.com/hetpaletleeuwarden

We zien u graag op Het Palet!

Het Palet geeft kleur aan de basis

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Intergraal Kind Centrum
  • Gezonde School
  • Respectvol met elkaar omgaan
  • Samen met ouders/verzorgers
  • Openbaar

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

IKC Het Palet ligt in aan de rand van de wijk Huizum-West en bedient voornamelijk kinderen uit Nijlân (38%) en het meest westelijke deel van Huizum-West (50%). Het mooie aan onze populatie op Het Palet is de diversiteit in cultuur, achtergrond en religie. 

Deze wijken hebben kansen. Zo is dat voor Nijlân duidelijk sport met Sportwijk Nijlân en zou dat voor Huizum-West ook kunnen zijn, omdat we in een sportrijke omgeving zitten. Voor kinderen is het van groot belang dat zij door een breed aanbod in sport, het belang van een gezonde levensstijl en door een breed aanbod in culturele en creatieve activiteiten hun talenten kunnen ontwikkelen.

Door ze in een veilige en rijke leeromgeving een extra aanbod te bieden in de verlengde schooldag, sport, techniek en cultuur geven we onze leerlingen kansen voor persoonlijke groei. Weerbaarder worden, ontdekken en ontwikkelen van talenten en meer zelfvertrouwen te krijgen, trots zijn op wat je goed kunt, vergroten van reflecterend vermogen, taalvaardigheid en de basiskennis vergroten. Dit alles zal leiden tot betere kansen in het voortgezet onderwijs.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
105
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Het Palet is een Gezonde School met de themacertificaten welbevinden, voeding en sport en bewegen.

Terug naar boven