Caleidoscoop

Wilaarderburen 2 8924 JK Leeuwarden

Schoolfoto van Caleidoscoop

Het team

Toelichting van de school

De Caleidoscoop heeft een team dat zich kenmerkt door hoogopgeleide professionals met hart voor kinderen. We willen een representatieve afspiegeling zijn van de maatschappij en gaan voor kwaliteit en diversiteit. 

Naast leerkrachten en leerkrachtondersteuners vindt u diverse specialisten in de school; de gedragsdeskundigen, de intern begeleiders, een schoolmaatschappelijk werker en een logopedist zijn hier enkele voorbeelden van. 

We vinden het belangrijk om naast de schoolse vakken, ook aandacht te hebben voor praktische vaardigheden. Derhalve volgen alle leerlingen uit de midden-, en bovenbouw regelmatig kooklessen en technieklessen, verzorgt door een vakdocent of praktijkinstructeur. Ook hebben we een moestuin op het binnenplein, waar door leerlingen groente en fruit geplant, verzorgd en geoogst wordt. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als een medewerker met een specifieke reden verlof heeft, dan is dat vaak van tevoren bekend. Hierdoor is het meestal goed mogelijk om op tijd vervanging te regelen.

Als een leerkracht ziek is, wordt er zo goed mogelijk voor gezorgd dat de lessen ( in aangepaste vorm ) doorgaan. Het streven is er voor te zorgen dat een groep een voor de leerlingen, bekende vervanger heeft. Lukt dit niet, dan kan besloten worden om leerlingen te verdelen over andere groepen. Wanneer er geen vervanger of alternatief voor handen is, kan als uiterste maatregel besloten worden om leerlingen thuis te laten blijven. Dat laatste wordt altijd in overleg met u afgesproken.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Caleidoscoop heeft op dit moment 13 klassen, verdeeld over 4 afdelingen.

Alle groepen hebben een of twee vaste groepsleerkrachten. Daarnaast werken we met vaste leerkrachtondersteuners per afdeling. 

De vakleerkracht bewegingsonderwijs verzorgt voor elke groep twee keer per week een gymles en organiseert sportieve activiteiten, met inzet en ondersteuning van diverse gastdocente, door het gehele jaar heen, zoals een sportdag voor de gehele school, judolessen en koningsspelen.

Daarnaast hebben we techniek en handvaardigheidslessen opgenomen in ons aanbod. De vakleerkracht, verzorgt drie dagen per week de lessen techniek, koken en groen voor de leerlingen van onze school. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Overige leerjaren

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Herinrichten van de zorgstructuur binnen de school, zodat de onderwijsdeelname van leerlingen vergroot wordt en er minder uitval van leerlingen is. Hierbij denken we aan een onderwijszorgklas en een alternatief dagprogramma voor leerlingen die niet volledig naar school kunnen en/of ingroeiprogramma voor thuiszitters.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De school heeft geen voor- en vroegschoolse educatie.

De Caleidoscoop heeft wel een nevenvesting in BEC It Hofke te Leeuwarden en in BEC de Reinboge te Sneek.

Op beide locaties zijn kleuterklassen aanwezig. Kinderen bezoeken (vanaf 4 jaar) deze kleuterklas voor twee dagen in de week. Daarnaast gaan ze twee dagen naar een behandelgroep.

Kenmerkend voor deze kleutergroepen is dat er o.a. wordt geobserveerd en wordt vastgesteld welke vorm van onderwijs het meest passend is voor een betreffende leerling. Er wordt heel nauw samengewerkt met het BEC (JHF). Na afloop van de behandeling gaat de leerling naar een type onderwijs dat het meest passend wordt geacht voor de betreffende leerling.

Terug naar boven